45'lik İrlandalı Rize'de sünnet oldu

TÜRKİYE`de tanıştığı arkadaşlarının önerisi ile Müslüman olmaya karar veren İrlandalı 45 yaşındaki David Anthony Brady, ilk adım olarak Rize`de özel bir hastanede sünnet oldu.İrlanda’nın başkenti Dublin’de yaşayan mobilyacı David Anthony Brady, son dört y

45'lik İrlandalı Rize'de sünnet oldu

TÜRKİYE`de tanıştığı arkadaşlarının önerisi ile Müslüman olmaya karar veren İrlandalı 45 yaşındaki David Anthony Brady, ilk adım olarak Rize`de özel bir hastanede sünnet oldu.

İrlanda’nın başkenti Dublin’de yaşayan mobilyacı David Anthony Brady, son dört yıldır tatil için geldiği Antalya’da plaj işleten Rizeli Latif, Hakkı ve Can Birben’le tanıştı, arkadaşlıklarını ilerletti. Bu yaz yeniden tatil için Antalya’ya gelen Hıristiyan Brady, arkadaşlarının önerileri ile Müslüman olmaya karar verdi. Tatilini tamamlayarak ülkesine dönen Brady, önceki gün yeniden Türkiye’ye geldi. Arkadaşları Latif, Hakkı ve Can Birben’in memleketi Rize’ye gelen Brady, burada özel Şar Hospital’de sünnet oldu.

Hastane Başhekimi Dr. Ulvi Ergüven tarafından sünnet edilen ve bir gün hastanede kalan Brady, daha sonra taburcu edildi. Arkadaşlarının köyü olan Pazar İlçesi Suçatı Köyü`ne giden Brady, bir süre sonra yeniden geleceği Türkiye’de Müslümanlığa geçiş yapacağını belirtti.

`TÜRKİYE VE TÜRK DOSTLARIMI ÇOK SEVİYORUM`

Brady, Türk arkadaşlarının önerisi ile sünnet olmaya karar verdiğini belirtti. Brady, `Bir sohbet esnasında arkadaşlarım bana sünnet ve ardından Müslüman olmayı teklif etti. Bende araştırdım ve kabul ettim. Şimdi sünnet oldum. Bir süre sonrada Müslüman olacağım. Türkiye’yi ve Türk dostlarımı çok seviyorum` dedi.

`ÇOK SEMPATİK VE CANA YAKIN`

Latif Birben ise bir sohbet sırasında kendisine Müslüman olma teklifinde bulunduklarını ve onun da kabul ettiğini belirtti. Birben, `Kendisini Antalya’da tanıdık. Çok sempatik ve cana yakın. İyi diyalog kurduk ve arkadaş olduk. Müslümanlığa giden ilk yolda sünnet olması gerektiğini söyledik. O da bize güvendi. Şimdi ülkesine dönecek. Bizden Müslümanlıkla ilgili kitaplar istedi. Temin ederek vereceğiz. Daha sonra da Müslümanlığa geçecek` diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler