40 yıllık projenin temeli atılıyor

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yaklaşık 40 yıldır yapılması planlanan Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin temeli yarın atılacak.Yusufeli Barajı ve HES Projesi sözleşmesinin, 22 Ekim'de Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile barajın inşaatını

40 yıllık projenin temeli atılıyor

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yaklaşık 40 yıldır yapılması planlanan Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin temeli yarın atılacak.

Yusufeli Barajı ve HES Projesi sözleşmesinin, 22 Ekim'de Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile barajın inşaatını gerçekleştirecek konsorsiyumun lideri LİMAK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir arasında imzalanmasının ardından yıllardır süren belirsizlik sona erdi.
 
Çoruh Nehri üzerinde temeli 26 Şubat Salı günü, Bakan Eroğlu'nun da katılacağı törenle atılacak baraj, yerli imkanlarla yapılacak ilk baraj ve santral olma özelliğini taşıyor.
 
YILDA 330 MİLYON LİRA KATKI SAĞLAYACAK
 
Toplam depolama hacmi yaklaşık 2.2 milyar metreküp olacak baraj, Ankara'nın 6 yılda tükettiği su miktarı kadar su depolayacak. Yıllık bin 817 milyar kilowatsaat enerji üretilmesi planlanan Yusufeli Barajı ve HES sayesinde 750 bin konutluk elektrik ihtiyacı karşılanacak. Yaklaşık 486 milyon liraya mal olacak barajın 5 yılda kendini amorti ederek ülke ekonomisine yılda 330 milyon lira katkı sağlaması bekleniyor.
 
Baraj, 270 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek, çift eğrilikli beton kemer baraj tipinde ise dünyanın üçüncü yüksek barajı olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel