4 kişilik kuyu cinayetinde arbede!

Balıkesir'de 4 kişiyi öldürüp çukurlara gömdükleri iddia edilen 5 kişinin yargılanmasına Trabzon'da devam edildi.     Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Erhan Çetin, Serkan Fındık, Kamil Demir, Ferdi Duran ve Mustafa İn

4 kişilik kuyu cinayetinde arbede!

Balıkesir'de 4 kişiyi öldürüp çukurlara gömdükleri iddia edilen 5 kişinin yargılanmasına Trabzon'da devam edildi.     

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Erhan Çetin, Serkan Fındık, Kamil Demir, Ferdi Duran ve Mustafa İnan katıldı.     

Öldürülen 4 kişinin yakınları olan Ethem, Ayfer ve Kübra Altuntaş ile Şükran Erkutoğlu da duruşmada hazır bulundu.     

Duruşmada, sanık avukatları, bu aşamada bir diyecekleri olmadığını belirterek, savunmalarını hazırlamaları için süre istedi.     

Görüşü sorulan cumhuriyet savcısı da esas hakkında daha önce açıkladığı mütalaasını tekrar ettiğini belirterek, sanıkların tutukluluk halinin devamını talep etti.     

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.     

Duruşma sonrası taraflar henüz salondan çıkarılmadan sanıklar ile kendilerine tepki gösteren ölenlerin yakınları arasında tartışma başladı. Bunun üzerine taraflardan ölenlerin yakınları polislerce duruşma salonundan çıkarıldı. Bu sırada sanıklar da jandarma ekiplerince salondan çıkarılarak cezaevine götürülmek üzere ring aracına bindirildi. Adliyeden çıkarak ring aracının bulunduğu alana gelen ölen 4 kişinin yakını da ring aracına yönelip bağırarak sanıkları dövmek istedi. Bu kişiler, araya giren polis ve jandarma ekiplerince güçlükle engellendi. Arbede, sanıkların jandarma ekiplerince ring aracıyla adliyenin önünden uzaklaştırılması ve polislerin de ölenlerin yakınlarını engellemesiyle sona erdirildi.     

Balıkesir 2. Gündoğan Mahallesi'nde, 28 Aralık 2009'da, Ahmet G. ile Mehmet Durna'nın işlettiği kahvehane kurşunlanmış, olayı gerçekleştirdiği ileri sürülen, ''Çarli Mehmet'' olarak bilinen Mehmet Erhan Çetin'in zorla kaçırılarak dövüldüğü iddia edilmişti. 5 Ocakta Mehmet Durna, 9 Ocakta da Serkan Özmen (30) ile ev arkadaşları Ercan Altuntaş (20) ve Samet Erkutoğlu (17) ortadan kaybolmuştu. 25 gün sonra, Ertuğrul köyündeki dağlık arazide, kahvehane işletmecisi Durna ile Özmen aynı çukurda, Altuntaş ile Erkutoğlu ise aynı bölgedeki farklı çukurlarda başlarından silahla vurularak öldürülmüş bulunmuştu. Gözaltına alınan 7 kişiden Mehmet Erhan Çetin, Mustafa İnan, Serkan Fındık, Kamil Demir ve Ferdi Duran tutuklanmış, Ziya Y. ile Arif Ç. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler