4 ilde operasyon: 25 gözaltı

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, 4 ilde gerçekleştirilen operasyonda, yaklaşık 12 milyon lira tutarında cam ve plastik üretimi ile kanser ve kalp hastalıklarının tedavisinde kullanılan radyoaktif Selenyum-74 maddesi ele geçirildi, 25 kişi gözal

4 ilde operasyon: 25 gözaltı

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, 4 ilde gerçekleştirilen operasyonda, yaklaşık 12 milyon lira tutarında cam ve plastik üretimi ile kanser ve kalp hastalıklarının tedavisinde kullanılan radyoaktif Selenyum-74 maddesi ele geçirildi, 25 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ankara, İstanbul, Ordu ve Samsun'da “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt adına suç işlemek, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirilmesi” suçlarıyla ilgili “Yamaç-04” isimli bir operasyon başlattı.

Jandarmanın yaklaşık 8 ay yürütülen istihbarat çalışmasının ardından gerçekleştirdiği 3 aşamalı operasyonda, ilk aşamada Ankara'da 6 milyon 912 bin 470 lira değer biçilen 1 kilo 32 gram Selenyum-74 maddesi ele geçirildi. Operasyonun bu aşamasında 12 kişi yakalandı.

Güvenlik güçleri, bu kişilerin ifadeleri doğrultusunda, operasyonun Ankara'da gerçekleştirilen ikinci aşamasında 2 milyon 270 bin 37 lira değer biçilen 368 gram Selenyum-74 radyoaktif madde ele geçirdi, 4 kişi de gözaltına alındı.

Son aşamada ise eş zamanlı düzenlenen operasyonda İstanbul'da H.D, F.E, K.D, Ordu'da R.Ö, A.K, ve M.K, Samsun'da Z.Y, Ankara'da M.Y. ve S.G. yakalandı.

Bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada da yaklaşık 3 milyon lira değerinde bir tüp Selenyum-74 olduğu değerlendirilen madde, bir adet metal

10-15 santimetre yüksekliğinde, 6 adet tüp taşıma kapasiteli, şarjlı Selenyum-74 taşıma konteyneri, 3 tüp ne olduğu tespit edilemeyen kimyasal madde, 2 detektör, 3 şişe altın ayar suyu, farklı çaplarda 54 adet fişek, eski dönemlere ait olduğu değerlendirilen bir Kuran-ı Kerim, 7 adet madeni sikke, 1 adet hafıza kartı, 1 av tüfeği, 30 av tüfeği fişeği, 2 adet av tüfeği uzatma namlusu, 1 adet tarihi eser niteliğinde kılıç, 2 define haritası ve buna ait 13 sayfa bilgi notu ele geçirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel