4 hektar ormanlık alan zarar gördü

Espiye ve Tirebolu ilçelerinin çeşitli bölgelerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangınlarda, yaklaşık 4 hektar ormanlık alan zarar gördü.Espiye ilçesine bağlı Hacıköy, Hacımahmutlu ve Karadere köyleri ile Tirebolu ilçesine bağlı Şirin köyünün y

4 hektar ormanlık alan zarar gördü

Espiye ve Tirebolu ilçelerinin çeşitli bölgelerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangınlarda, yaklaşık 4 hektar ormanlık alan zarar gördü.

Espiye ilçesine bağlı Hacıköy, Hacımahmutlu ve Karadere köyleri ile Tirebolu ilçesine bağlı Şirin köyünün yüksek kesimlerinde orman yangını çıktı.
 
Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına Espiye Orman İşletme Müdürlüğü, Giresun Orman Bölge Müdürlüğü, Giresun Belediyesi, İl Özel İdaresi ve çevre ilçelerden gelen itfaiyeler ile arozözler müdahale etti. Ulaşım sorunu yaşanan bölgelerdeki yangınlara güçlükle müdahale edilebilirken, çalışmalara vatandaşlar da destek verdi.
 
Espiye Orman İşletme Müdürü Turgut Duran, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangına ekiplerin zamanında müdahale ettiğini, sonrasında ise Giresun merkez ve ilçelerden destek ekiplerinin geldiğini söyledi.
 
İlk etapta Hacıköy'de bir evin etrafındaki yangına müdahale edildiğini belirten Duran, ''Evin etrafındaki yangını söndürdük. Ormanlık olarak yaklaşık 4 hektar alanda bir zararımız oldu. Çalışmalara vatandaşlar da yardım etti'' dedi.
 
Yangının kontrol altına alındığı ancak her ihtimale karşı ekiplerin bölgelerde hazır olarak bekletildiği bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel