4 günde 300 bin kişi!

Ankara'da 7.si düzenlenen "Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri"  dört gün sürdü.Şükrü Üçüncü - Aslan Kar / Ankara  Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliklere Ankara'da yaşayan Karadenizli olmayan vatandaşlardan da yoğun ilgi vardı. Etkinliklerin her

4 günde 300 bin kişi!

Ankara'da 7.si düzenlenen "Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri"  dört gün sürdü.

Şükrü Üçüncü - Aslan Kar / Ankara 
 
Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliklere Ankara'da yaşayan Karadenizli olmayan vatandaşlardan da yoğun ilgi vardı. Etkinliklerin her günü kalabalık olurken 300 Bin kişi ziyaret ettiği öğrenildi. 
 
Etkinlik sırasında en fazla yoğun ilgiyi ise Trabzon'un mutfağı gördü. Trabzon'dan Ankara'ya yaklaşık 20 yemek firması gelerek etkinliğe gelen misafirlere eşsiz Karadeniz mutfağının  lezzetlerini sundu. Bu yılki etkinliklerin yine lideri tereyağ oldu. Tereyağı ile meşhur Trabzon ilinden getirtikleri yağları Ankara'da satan Korporatifler 19 Ton Tere yağı sattı. Tere yağın bu ilgisini ise takip eden 12 Ton ile köfte oldu. Etkinliği ziyaret edenler meşhur Akçaabat köftesi ile karınlarını doyurur iken Ankaralılar 5 Bin Vakfıkebir ekmeğini de evine getirdi. 
 
Karadeniz mutfağının kış aylarında sürekli müdavimlerinden olan hamsi ise bu yıl pek ilgi görmedi. Yaklaşık olarak 6 ton civarında satılan hamsinin bağlı olduğu da gözlemlendi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel