32 kilometrelik yolun dörtte biri tünelle aşılacak

 Gümüşhane-Trabzon kara yolunda Köstere-Gümüşhane arasındaki 32 kilometrelik güzergahın 8 bin 500 metrelik bölümü tünel olacak. Yüklenici firmanın tünel işleri şefi Atasoy: "Torul-Gümüşhane arası, Türkiye'de mesafeye göre en fazla tünelin düştüğü bölüm"  

32 kilometrelik yolun dörtte biri tünelle aşılacak
 
Gümüşhane-Trabzon kara yolunda Köstere-Gümüşhane arasındaki 32 kilometrelik güzergahın 8 bin 500 metrelik bölümü tünel olacak.
 
Yüklenici firmanın tünel işleri şefi Atasoy: "Torul-Gümüşhane arası, Türkiye'de mesafeye göre en fazla tünelin düştüğü bölüm" 
 
Gümüşhane-Trabzon kara yolunda Köstere-Gümüşhane arasındaki 32 kilometrelik güzergahın 8 bin 500 metrelik bölümü tünellerle geçilecek. 
     
Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda,yaptığı açıklamada, Gümüşhane'nin coğrafi bakımdan dağlık ve engebeli bir bölge olduğunu, dolayısıyla ulaşım için tünellerin zorunluluk haline geldiğini söyledi. 
   
Tarihi İpek Yolu güzergahında bulunan Gümüşhane'de trafik akışının yoğun olduğuna dikkati çeken Vali Mayda, "Bu anlamda Karayolları örnek bir çalışma içine girdi. Trabzon-Gümüşhane arasında yapımı süren duble yol çalışmasında, ihtiyaç duyulan bölgelerde virajların önlenmesi için mevcut tünellerin yanı sıra yeni tünellerin de yapımına başlandı. Bu yıl sonu itibariyle Köstere-Gümüşhane arasındaki 32 kilometrelik güzergahta tünel çalışmalarının tamamlanmasını bekliyoruz" diye konuştu. 
     
Gümüşhane'de ilk tünelin geçmiş yıllarda 2100 rakımlı Zigana Dağı'na yapıldığını anımsatan Mayda, Zigana tüneliyle birlikte ilde 9 tünel olduğunu, yenilerinin de yapımının sürdüğünü söyledi. 
     
Mayda, çalışmanın devlet yatırımı olduğunu ancak duble yolların, tünellerin yapımında gece gündüz demeden çalışan işçilerle gerçekleştirildiğini ifade ederek, "Devletimiz etkili bir kamu hizmeti gösterirken, işçilerimiz vatandaşların kazalara uğramadan ulaşımlarını sağlamaları açısından önemli hizmetler vermektedir. Çalışan personel ve işçilere dağların Ferhat'ları diyoruz. Tünelleri çok hızlı ve etkili şekilde açıyorlar" ifadelerini kullandı. 
 
"Tüneller kenti olmaya aday" 
         
Gümüşhane-Trabzon kara yolu Köstere-Gümüşhane arasındaki çalışmaları yürüten yüklenici firmanın tünel işleri şefi Muammer Atasoy ise 32 kilometrelik bu bölümdeki çalışmaların 2 yıl önce başlatıldığını belirtti. 
     
Geçen zaman içerisinde 8 kilometrelik duble yolu trafiğe açtıklarını anlatan Atasoy, şöyle devam etti: 
     
"Bu güzergah üzerinde 6 ayrı noktada tünel çalışması başlattık. Bunlar mevcut 2 tünelin yanına birer tünel, diğerleri ise dörder tünelden oluşmaktadır. 2 yıl içerisinde 6 bin 300 metre tünel kazı çalışması yaptık. Bu tünellerimizin 4 bin metre kemer betonu tamamlandı. Program gereği Ağustos ayının sonuna kadar kemer betonları da dahil olmak üzere toplam 6 bin 300 metrelik tünelleri tamamlamayı planlıyoruz. Şu anda 3 tünelimizde 150 metrelik kazı çalışmamız kaldı." 
     
Coğrafya ve topoğrafyanın yol yapımına müsaade etmediği alanlarda tünel açıldığını dile getiren Atasoy, "Gümüşhane topoğrafyası açısından tüneller kenti olmaya aday. Torul-Gümüşhane arası, Türkiye'de yapılmış yollarda, kimoketre başına en fazla tünelin düştüğü bölüm. Bizim çalışmalarımızla tünel sayısı daha da arttı. 32 kilometrelik Köstere-Gümüşhane arasındaki çalışma alanımızın 8 bin 500 metresi tünelle geçilecek. Bakıldığında yolun yüzde 25'ini tüneller oluşturmakta" dedi. 
     
Atasoy, 2 yıl önce 450 kişi istihdam ederek çalışmalara başladıklarını, şu anda ise 200 kişiyle çalışmaların sürdüdüldüğünü sözlerine ekledi. 
     

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler