3 Ülkenin bakanı Trabzon'a geliyor

 Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantıları’nın ilki, 8 Haziran 2012 Cuma günü Trabzon’da yapılacak.Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ve Gürcistan Dışişleri Bakanı Grigol Va

3 Ülkenin bakanı Trabzon'a geliyor

 

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantıları’nın ilki, 8 Haziran 2012 Cuma günü Trabzon’da yapılacak.

Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ve Gürcistan Dışişleri Bakanı Grigol Vashadze’nin katılacağı toplantıda, her üç ülkeyi ilgilendiren konularda tarafların ikili ve bölgesel işbirliğinin geliştirilmesi olanakları üzerinde görüş alışverişinde bulunmaları öngörülüyor.

Trabzon’da bir otelde yapılacak toplantıyla ilgili Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Dışişleri Bakanları arasında ülkemizin girişimiyle bölgesel sahiplenme yaklaşımıyla tesis edilen bu üçlü diyalog mekanizmasının, ikili ve bölgesel konuların bir masa etrafında görüşülerek karşılıklı yarar temelinde her alanda işbirliği anlayışının geliştirilmesine, Güney Kafkasya’da yerleşmesini samimi olarak arzu ettiğimiz sürdürülebilir bölgesel işbirliği anlayışının hakim kılınacağı bir ortamın yaratılması suretiyle bölgesel istikrar ve güvenliğin pekiştirilmesine katkı sağlayacağına inanılmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler