28 yıl sonra kep attılar!

Bir grup mühendis, mezun olduktan ancak 28 yıl sonra diploma ve kep töreni düzenledi. 

28 yıl sonra kep attılar!
Bir grup mühendis, mezun olduktan ancak 28 yıl sonra diploma ve kep töreni düzenledi.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi'nden 1987 yılında mezun olan 56 mühendis, o yıllarda yaşanan olaylar nedeniyle mezuniyet töreni yapamadı.
Mühendisler, 28 yıldır içlerinde uhde kalan mezuniyet törenini Bodrum'da yapmaya karar verdi. Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden gelerek ilçedeki bir otelde buluşan mühendisler, öğrencilik günlerini ve anıları paylaşma şansı buldu. Buluşmaya, 1980 döneminde KTÜ Mühendislik Fakültesi'nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Şevki Hoşağası, Prof. Dr. Güven Önbilgin, Doç. Dr. Mehmet Timur Aydemir, Yrd. Doç. Dr. Abdullah Sezgin, Yrd. Doç. Dr. Hatice Sezgin de katıldı.
Mezuniyet töreni öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Elektrik Elektronik Mühendisi Feridun Sezgin, 30 yıl sonra kep atmanın mutluluğunu yaşayacaklarını söyledi.
Üniversitede oldukları yılların, askeri darbe dönemine denk geldiğini anlatan Sezgin, şöyle konuştu:
"O dönemde iki kişiden fazla bir araya gelince 'eylem' sınıfına giriyordu ve yasaktı. O yüzden yöneticilerimiz mezuniyet töreni yapmadı. Biz de 28 yıl sonra mezuniyet törenimizi kendimiz yapmaya karar verdik. Hayatta olan hocalarımızı, öğrenci işlerini, profesörlerimizi çağırdık."
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Prof. Dr. Şevki Hoşağası, yıllar sonra öğrencileriyle bir araya gelmenin kendisini duygulandırdığını ve çok mutlu ettiğini dile getirdi. 
Prof. Dr. Hoşağası, okul yıllarında öğrencilerle yaşadıkları bazı anıları da paylaştı.
Mezunlar, hatıra fotoğrafı çektirdikleri törenin sonunda hep birlikte keplerini havaya fırlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel