26 yıl sonra ilk kez gözlerini kapattı

Rize’de doğuştan göz kapağı kasları çalışmayan 26 yaşındaki İlyas Yazıcı, Rize’de ilk kez gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla 26 yıl sonra ilk kez gözlerini kapatabildi. Rize’de doğuştan göz kapak kasları çalışmayan İlyas Yazıcı, 26 yıldır göz kapakl

26 yıl sonra ilk kez gözlerini kapattı

Rize’de doğuştan göz kapağı kasları çalışmayan 26 yaşındaki İlyas Yazıcı, Rize’de ilk kez gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla 26 yıl sonra ilk kez gözlerini kapatabildi. 

Rize’de doğuştan göz kapak kasları çalışmayan İlyas Yazıcı, 26 yıldır göz kapaklarını açıp kapatamadı. Gözleri sürekli yarım açık kaldığı için uyku başta olmak üzere yürüme gibi bir çok sorun yaşayan Yazıcı, Rize Üniversitesi Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Prof. Dr. Mustafa Durmuş tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

Rize’de ilk kez gerçekleştirilen operasyonda Yazıcı’ya yapay göz kapağı kasları nakledilerek kaslar kaş kaslarına bağlandı. Yazıcı, şimdi kaşları vasıtası ile göz kapaklarını açıp kapatabiliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Mustafa Durmuş, “Hastamızın göz kapaklarını kaldıran kasları doğuştan gelişmemişti. Gök kapağı kasları çalışmıyordu. Bu nedenle göz kapakları düşüktü. Bunun düzelmesi için kaş üzerindeki kasların çalışması gerekir. Rize Bölgesi’nde ilk kez bu ameliyatı yaptık.

Hastamızın göz kapaklarını kaldırabilmesi için yapay kasları kaşlarındaki kaslara bağladık. Şuan itibariyle hastamız rahatlıkla hayatını idame ettirebiliyor. Gözlerini kapatıp açabiliyor. Gözleri artık açık kalmıyor“ dedi.

Artık rahat uyuyabildiğini ve sokaklarda rahat yürüdüğünü belirten Yazıcı ise “Ameliyattan sonra artık gözlerimi kapatabiliyordum. Yürüyüşüm değişti. Hayata bakış açım değişti. Şuan gayet iyiyim. Çok mutluyum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel