2,5 yaşında mama savaşında bir bebek

Haber61.Net haber servisiKaradeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesinde yaşanan işçi çıkarılmalarının ardından 9 gün geçti.Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.NETİşten çıkarılan işçiler haklarını aramak için çalmadık kapı bırakmadılar. 9 gündür Tıp Fakül

2,5 yaşında mama savaşında bir bebek

Haber61.Net haber servisiKaradeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesinde yaşanan işçi çıkarılmalarının ardından 9 gün geçti.

Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.NET

İşten çıkarılan işçiler haklarını aramak için çalmadık kapı bırakmadılar. 9 gündür Tıp Fakültesi acil servisi önünü mesken tutan işçiler alınan kararları protesto ediyor ve tekrar işe geri dönmek istiyor.

Bugünkü işten çıkarılma eyleminin küçük bir konuğu vardı. Adı Ecrinsu Burnaz henüz 2,5 yaşında olan Ecrinsu bebek annesinin kucağında işten çıkarılanlara destek veriyordu. Annesi Derya Burnaz, “ bizi işten nedensiz çıkardılar. 70 arkadaşımızın işine son verdiler. Ne yapmak istediler tam anlamadık. Bu böyle olmaz ben bu çocuğuma helal mama almak için çalışmak zorundayım neden böyle yaptılar. Bu kış günlerinde bizi kaderimize teslim edenler şu anda çok mu mutlular.”dedi. Annesinin kucağında ne olduğu anlamadan annesinin ekmek kavgası için söylediği sözlere şahitlik eden Ecrinsu fark etmeden 2,5 yaşında mama savaşı verir oldu.

Anne Burnaz, “ ben hastanede temizlik işiyle uğraşıyordum. Yeni gelen firma bizi işten çıkardı çok zor durumda kaldık. Eşimde lokantada çalışıyor evi geçindirmek için tek asgari ücret yetmiyor. Bizi böyle mağdur edenler ne yapmak istediler tam anlamadım. 2,5 yaşında kızım bugün burada olanlara şahitlik ediyor. Ben kendim için değil kızımın maması için burada mücadele ediyorum. Bir insan çocukları için yaşar bizi işsiz bırakanlara soruyorum siz işsiz kalsanız çocuklarınıza param yok istediklerinizi alamadım nasıl diyeceksiniz.”şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel