21 promil alkol yediklerimden olabilir mi

GÜMÜŞHANE’NİN Kelkit İlçesi’nde 3 ay kadar önce 11 kişinin ölümü, 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasında tutuklu olarak yargılanan kamyon şoförü Necati Karuç, “Alkollü değildim. Kanımda çıkan 21 promil alkol acaba yediklerimden olabilir m

21 promil alkol yediklerimden olabilir mi

GÜMÜŞHANE’NİN Kelkit İlçesi’nde 3 ay kadar önce 11 kişinin ölümü, 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasında tutuklu olarak yargılanan kamyon şoförü Necati Karuç, “Alkollü değildim. Kanımda çıkan 21 promil alkol acaba yediklerimden olabilir mi? Öğlen yemeğinden sonra çok üzüm yemiştim” dedi.

 
GÜMÜŞHANE’NİN Kelkit İlçesi’nde geçtiğimiz yıl Ekim ayında 11 kişinin ölümü 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasına ilişkin tutuklu yargılanan kamyon şoförü Necati Karuç’un yargılanmasına başlandı.
 
Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki bugün görülmeye başlayan duruşmada tutuklu sanık kamyon sürücüsü Necati Karuç (32) ile kazada ölen 11 kişinin yakınları ile olaydan yaralı olarak kurtulan İsa Fidan da hazır bulundu. Duruşmada ifade veren tutuklu sanık Necati Karuç, çarpıştığı minibüsün kendi şeridini ihlal ederek üzerine geldiğini belirterek ''Öncelikle ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Benimle hiçbir ilgisi olmayan bir kaza oldu. Olay sırasında taş yüklü kamyonla Kelkit’ten Erzincan istikametine gidiyordum. Kazanın olduğu olay yerine geldiğimde karşı yönde gelen minibüsün virajı benim şeridimden aldığını gördüm. Minibüs benim şeridimi ihlal etmişti. Minibüse korna çaldım ve selektör yaptım. Minibüs şoförü panikledi. Ben kendi şeridimden çıkmadım. Hızım yaklaşık 50 kilometre civarlarında idi. Minibüs benim şeridimde iken kamyona çarptı ve bende çarpmanın etkisiyle direksiyon hakimiyetini kaybettim. Direksiyon karnıma saplandı ve hareket ettiremedim. Minibüsle birlikte sürüklenerek dereye yuvarlandık. Minibüsten bir kişinin dışarıya çıktığını gördüm.
 
Alkol aldığım iddiası kesinlikle yalandır. Alkollü değildim. Benden nasıl alkol çıktı hayret ettim. Kanımda çıkan 21 promil alkol acaba yediklerimden olabilir mi? Öğlen yemeğinden sonra bol miktarda üzüm yemiştim'' dedi.
 
Minibüsteki yolculardan ve kazadan yaralı kurtulan İsa Fidan ise yolcu minibüsünün ön koltuğunda oturduğunu ifade ederek ''Kazanın meydana geldiği yere yaklaştığımızda karşı yönden gelen kamyonun üzerimize geldiğini gördüm. Kamyon virajı tam bizim şeridimizden aldı ve tamamen yolu kapatmıştı. Kamyon sürücüsü selektör yaptı ve korna çaldı. Kamyon bizim şeridimizde iken kaçarken bize vurdu. Biz şeridimizi değiştirmedik. Kamyon sürücüsü şaşırmıştı ve ellerinin havada olduğunu gördüm. Çarpışma minibüsün olduğu şeritte oldu'' diye konuştu.
 
Sanık avukatları kamyon sürücüsünün alkollü olmadığını iddia ederek ''İsa Fidan'ın beyanları gerçeği yansıtmıyor. Müvekkilimin alkollü olduğu yünündeki dosyada yer alan ifadeyi kabul etmiyoruz. Müvekkilim alkol kullanmamıştı. Biz sanık avukatları olarak Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kendimize alkol testi yaptırmak istedik. Kolumuza pamukla alkol sürdüler ve hepimizde alkol çıktı. Sanık için kola sürülmeden alınan kan örneğinde ise alkol çıkmadı'' görüşünü savundular.
 
Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Necati Karuç'un tutukluluk halinin devamına karar verirken, ayrıca sanık için alkol testi yapılırken koluna sürülen maddenin ne olduğuna ve bu maddenin alkol promil değerine etki edip etmediğinin sorulmasına, yediği yemeklerin alok değerini yükseltip yükseltmediğinin sorulmasına, yazılı talimatların beklenmesine ve dosyadaki diğer eksik hususların giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
 
Öte yandan Gümüşhane’nin Kelkit İlçesi’nde 2 Ekim 2012 tarihinde Ağıl Köyü mevkisinde Erzincan'dan Kelkit'e giden Halis Keskin yönetimindeki 29 M 0413 plakalı minibüs ile karşı yönden gelen Necati Karuç'un kullandığı 06 BF 7059 plakalı kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 11 kişi ölmüş, 2 kişi de yaralanmıştı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler