2013 yılı Encünem toplantısı yapıldı

Trabzon Rize Katı Atık Birliği’nin (TRABRİKAB) 2013 yılı Encümen Toplantısı bugün yapıldı. Valilik B Toplantı Salonu’nda Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık başkanlığında yapılan toplantıya, Rize Valisi Nurullah Çakır, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fev

2013 yılı Encünem toplantısı yapıldı

Trabzon Rize Katı Atık Birliği’nin (TRABRİKAB) 2013 yılı Encümen Toplantısı bugün yapıldı. 

Valilik B Toplantı Salonu’nda Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık başkanlığında yapılan toplantıya, Rize Valisi Nurullah Çakır, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile encümen üyeleri katıldı.
 
Kalkınmada turizmi öncelemiş Trabzon ve Rize illerinin 2012 yılı içersinde daha yaşanılabilir ve daha temiz bir çevreye sahip olabilmesi için çok uyumlu bir çalışma dönemi gerçekleştirdiklerini belirten Kızılcık, “21. Yüzyıl’da şehirlerin çok önemli problemlerinden biri olan çöpün fırsata yani enerjiye dönüştürülmesi için de önemli çalışmaları yürütüyoruz.
 
Çamburnu Kutlular mevkiinde yapılan ve düzenli depolama tesisi olarak katı atıklarımızı depoladığımız bu tesisimizin 2 yıl gibi kısa bir süre sonra nihayete ereceği görülüyor. Yeni yerin hazırlanması için gerekli çalışmaları yürütüyoruz” dedi.
 
Çöplerin enerjiye dönüştürülmesi için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirten Vali Kızılcık, “21. Yüzyılın teknolojisini kullanarak çöplerimizi ve katı atıklarımızı bertaraf etmeyi düşünüyoruz. Bunun için dünyada en son teknoloji ne ise belediye başkanımız ile beraber gerekli girişimlerde bulunarak, uzmanlarımızı zaman zaman oralara gönderiyor zaman zaman da kendimiz dinliyoruz.
 
Bu alanda en son teknoloji uygulamalarını yerinde görerek bazı inceleme gezilerinde bulunduk. Bunun çevremize en az zarar ile kurulması kararını vermek üzere önemli bir çalışmayı yürütüyoruz.
 
2013 yılı içinde bu kararı da verip artık katı atığın bir yük olmaktan çıkıp bir değer olarak enerjimizin üretilmesinde önemli bir kaynak olarak görülmesini sağlamış olacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel