2012 Faaliyet Raporu açıklandı

Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin başkanlığında toplanan İl İnsan Hakları Kurulu, 2012 yılı faaliyet raporunu açıkladı.Kurulun açıkladığı faaliyet raporunda “İl İnsan Hakları Kurulumuz 19 üyesiyle her ay aktif olarak toplanıp vatandaşlarımızın

2012 Faaliyet Raporu açıklandı

Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin başkanlığında toplanan İl İnsan Hakları Kurulu, 2012 yılı faaliyet raporunu açıkladı.
Kurulun açıkladığı faaliyet raporunda “İl İnsan Hakları Kurulumuz 19 üyesiyle her ay aktif olarak toplanıp vatandaşlarımızın insan hakları alanındaki istek ve beklentilerini yerine getirebilmek için çalışmaktadır.
İl İnsan Hakları Kurulumuz ekteki sayısal olarak verileri sunulan tablolarda gösterildiği gibi şehir merkezinin muhtelif yerlerinde bulunan 6 adet şikayet kutusuna bırakılan ve ayrıca elektronik posta, mektup veya dilekçe şeklinde ulaştırılan şikayet konularına çözüm bulmaya çalışmıştır” denildi.
Trabzon’da 2012 yılında toplam 54 kurumun şikayet edildiği belirtilen açıklamada “Yine bu yılda kurul tarafından 83 başvuru değerlendirilmiş olup kurul toplantılarında adli yargılanma, çevre hakkı, dilekçe hakkı, eğitim ve öğretim hakkı, engelli hakkı, kişi hürriyeti güvenlik hakkı, kötü muamele yasağı, sağlık ve hasta hakkı, yaşam hakkı ve diğer şikayetler olmak üzere toplam 54 başvuru değerlendirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel