2 öğrenci Trabzon ve Karadeniz birincisi

Trabzon Özel Gülbaharhatun Eğitim Kurumları Fen Lisesi öğrencilerinden Sümeyye Yılmaz YGS-6 puan türünde, Edibe Rumeysa Selvi ise YGS-4 puan türünde, Türkiye 27.si, Trabzon ve Karadeniz 1.'si oldular.Son yıllarda eğitim alanında elde ettiği başarılarla ad

2 öğrenci Trabzon ve Karadeniz birincisi

Trabzon Özel Gülbaharhatun Eğitim Kurumları Fen Lisesi öğrencilerinden Sümeyye Yılmaz YGS-6 puan türünde, Edibe Rumeysa Selvi ise YGS-4 puan türünde, Türkiye 27.si, Trabzon ve Karadeniz 1.'si oldular.

Son yıllarda eğitim alanında elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Gülbaharhatun Eğitim Kurumları, ÖSYM tarafından açıklanan 2013 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarında da yine Trabzon'un gururu oldu. Okulun Anadolu ve Fen Lisesi bölümünde okuyan iki öğrenci Türkiye'de ilk 100'e girmeyi başardı.
Bu öğrencilerden Sümeyye Yılmaz YGS-6 puan türünde Türkiye 27.'si olurken, YGS-1 puan türünde 36. ve YGS-2 puan türünde ise 40. oldu. Yılmaz, YGS'nin tüm puan türlerinde ilk 500'e girerek 6 derece elde etti.
 
Edibe Rumeysa Selvi isimli öğrenci de aynı sınıfta eğitim gördüğü Sümeyye Yılmaz gibi Türkiye derecesi elde etti. YGS-4 puan türünde Türkiye 27.'si olan Selvi, YGS-3 puan türünde Türkiye 55.si oldu. Selvi, sınıf arkadaşı gibi, Türkiye'de ilk 500'de 6 dereceye imza attı. Her iki öğrenci elde ettikleri bu derecelerle Trabzon ve Karadeniz 1.'si oldular. Sınava giren öğrenciler Türkiye'de ilk 100'de 5, ilk 500'de 15, ilk binde 18 ve ilk 5000 36 derece elde etti.
 
Okul Müdürü Zafer Gömleksiz, eğitim alanındaki çıtalarını her yıl daha yükseklere taşıdıklarını söyledi. Bu yılki YGS sınavına 59 öğrencilerinin girdiğini ve bu öğrencilerin tümünün sınavı kazanarak yüzde 100 başarı elde ettiklerini belirten Gömleksiz, "Okulumuz son yıllarda özellikle Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile YGS ve LYS'de çok önemli dereceler elde ediyor. Bu yılkı YGS sınav sonuçlarına göre de iki öğrencimiz Türkiye derecelerinin yanı sıra, hem Trabzon hemde Karadeniz 1.liğini elde etti." dedi.
 
Hiç bir başarının kolay elde edilmediğini dile getiren Gömleksiz, şöyle konuştu. "Gülbaharhatun Eğitim Kurumları olarak, eğitime önemli yatırımlar yapıyoruz. Okuldan aileye, öğretmenden öğrenciye kadar eğitim tüm ayaklarını sürekli canlı tutmaya çalışıyoruz.
 
Doğal olarak buda başarıyı getiriyor. Bugüne kadar elde edilen başarıların yanı sıra, 2013 YGS'de hem okulumuzun hemde Trabzon'un adını Türkiye'ye duyuran başta öğrencilerimize, okul idaremize, öğretmenlerimize ve ailelere çok teşekkür ediyoruz. Bizlere güvenenleri mahcup etmemek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." 
 
Öğrencilere üniversite sınavlarına hazırlayan ekibin koordinatörü Ahmet Taşova ise, hiç bir başarının kolay elde edilmediğini vurguladı.  
 
Elde ettikleri sonuçlarla Trabzon'un Karadeniz ve Türkiye'de gururu olan Sümeyye Yılmaz ve Edibe Rumeysa Selvi, önemli bir başarıya imza atmalarından dolayı çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Başarının kolay kazanılmadığını dile getiren iki öğrenci, "Lise 1'den itibaren düzenli ve disiplinli çalışma programı uyguladık.
 
Çok ders çalışmaktan ziyade, düzenli ders çalıştık. Bunun sonucunu da sınavda gördük. YGS'deki başarımızı LYS'de de tekrarlamak istiyoruz.Bizlerin üzerinde emeği geçen başka okul idaresine, öğretmenlerimize ve ailelerimizi çok teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştular.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel