2 kişiyi terörist sanıp vurdu iddiası

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde, terörist zannederek 2 kişiyi öldürdükleri, 2 kişiyi de yaraladıkları ileri sürülen 7 askerin beraatına karar verildi.Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, olay sırasında tim komutanı olduğu belirtilen firari sanık Ja

2 kişiyi terörist sanıp vurdu iddiası

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde, terörist zannederek 2 kişiyi öldürdükleri, 2 kişiyi de yaraladıkları ileri sürülen 7 askerin beraatına karar verildi.

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, olay sırasında tim komutanı olduğu belirtilen firari sanık Jandarma Üsteğmen Bülent Kılıç ile tutuksuz yargılanan 7 asker katılmadı.

Duruşmada mağdurların avukatı Celalettin Köse hazır bulunurken, askerlerin avukatı Hasan Çiftçi ile sanık avukatı Lütfi Erol Gür duruşmaya gelmedi.

Söz alan avukat Köse, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve sanıkların cezalandırılmasını istedi. Görüşü sorulan Cumhuriyet savcısı ise sanık askerlerin olay sırasında Bülent Kılıç'ın emri altında olmaları nedeniyle haklarında beraat kararı verilmesini istedi.

Bu sırada söz alan Köse, Cumhuriyet savcısının mütalaasını kabul etmediklerini belirterek, tüm sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti de sanık askerlerden jandarma komando çavuş Mahir S. ile onbaşılar Osman G, Turgay K, Murat Ç, Ömer Ö, Cuma B. ve Muhammet Ç'nin ayrı ayrı beraatlarına karar verdi.

-Davanın geçmişi-

Gümüşhane'nin Şiran ilçesine bağlı Elmaçukuru köyü kırsalında, 17 Eylül 2004 tarihinde özel harekat timlerince düzenlenen operasyonda, güvenlik güçlerinin terörist zannederek ateş açması sonucu Kenan Çubukçu (34) ve Olcayhan Bayrak (17) ölmüş, Selahattin Çubukçu (30) ve İsmail Sarı (19) yaralanmıştı.

Olayda sorumluluğu bulunduğu iddiasıyla Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan tim komutanı Jandarma Üsteğmen Bülent Kılıç 30 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmış, 7 askerin ise beraatına karar verilmişti. Karar, Yargıtay 1. Ceza Dairesince, "davanın askeri mahkemede görülmesi" gerektiği gerekçesiyle bozulmuştu.

Bunun üzerine Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesince yeniden görülen davada mahkeme "görevsizlik kararı" vererek, dava dosyasını Trabzon 48. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Mahkemesine göndermişti.

Bu mahkeme ise davanın sivil mahkemede görülmesi gerektiğine karar vermişti. Uyuşmazlığın giderilmesi sonrası ise dosya yeniden Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti.

Mahkeme heyeti, bir önceki duruşmada, askerler hakkında açılan kamu davasının, ifadeler alındığı ve deliller toplandığından dolayı firari üsteğmen Bülent Kılıç'a açılan kamu davasından ayrılmasına karar vermişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel