2 bin rakımlı yaylada "çığ" tatbikatı

Ordu’nun Kabadüz ilçesindeki 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası’nda gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği çığ altında kalanlar kurtarıldı. Ordu Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Çambaşı Yaylası’nda 9 ayrı ekibin katılımıyla düzenlenen tatbik

2 bin rakımlı yaylada "çığ" tatbikatı

Ordu’nun Kabadüz ilçesindeki 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası’nda gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği çığ altında kalanlar kurtarıldı. 

Ordu Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Çambaşı Yaylası’nda 9 ayrı ekibin katılımıyla düzenlenen tatbikatı, Kabadüz Kaymakamı Zafer Özçelik, Belediye Başkanı Yener Kaya, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Birkan Bağcı, İl AFAD Müdürü Osman Işık ile çok sayıda vatandaş izledi.

Ordu’da ilk defa düzenlenen çığ tatbikatında, senaryoya gereği İl AFAD Müdürlüğüne Çambaşı Yaylası’nda 2 kişinin çığ altında kaldığı bilgisi geldi. Daha sonra hızla olay yerine hareket eden ekipler, çığ altındaki kişilere ulaştı.

Tatbikat hakkında bilgi veren AFAD Müdürü Işık, Ordu’da ilk defa çığ tatbikatı yapıldığını belirterek, "Hedefimiz arama ve kurtarma potansiyelini öne çıkartmak, eksik yönlerimizi tespit etmek, ilimizde yaşanabilecek muhtemel çığ afetinde ekiplerin hazır ve eğitimli olmasını sağlamaktı. Bunu başardığımızı düşünüyorum. Tatbikata katılan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bu tür tatbikatlar sürecek" dedi. 

Tatbikata Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, Telsiz Radyo Amatörleri Cemiyeti, Ordu Din Görevlileri ve Yardımlaşma Derneği, Ordu Kayak Spor Kulübü ve Ordu Doğa Sporları Derneği, Sağlık Arama ve Kurtarma Derneği, Ordu Gezen Bilir Off-Road Derneği ile Rusumat-4 Gençlik ve Spor Kulübü personeli ve üyeleri de katıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel