1951'de başladı bugün tamamlanabildi!

Ordu'da kadastro çalışmaları 63 yıl sonra tamamlandı.1951 yılında Ünye'nin Tekkiraz beldesi Gürecili köyünde başlayan köy kadastrosu ile 1956 yılında Ordu merkez ilçe Şahincili Mahallesi'nde başlatılan mahalle kadastro çalışmaları sonunda bitti. Personel

1951'de başladı bugün tamamlanabildi!

Ordu'da kadastro çalışmaları 63 yıl sonra tamamlandı.

1951 yılında Ünye'nin Tekkiraz beldesi Gürecili köyünde başlayan köy kadastrosu ile 1956 yılında Ordu merkez ilçe Şahincili Mahallesi'nde başlatılan mahalle kadastro çalışmaları sonunda bitti. Personel ve donanım yetersizliği, olumsuz iklim ve coğrafi sebepler ile orman kadastrosundan kaynaklanan sorunlar sebebiyle 2002 yılına kadar sadece 200 köyün kadastrosunun bitirildiği Ordu'da, 2003 yılından sonra çalışmalar hızlandı. İl genelinde 7 Kadastro Müdürlüğü, 19 Tapu Sicil Müdürlüğü ve yaklaşık 200 personelle yoğun bir çalışma içine giren Ordu Kadastro Müdürlüğü, kadastrosunun yapılması gereken toplam 942 köy ve mahalledeki çalışmaları sonunda tamamladı.

Kadastronun tamamlanmasıyla birlikte 1950’li yıllarda eski teknoloji ile üretilen haritaların iptal edilerek, yeni teknoloji ile üretilen haritaların hazırlanma çalışmalarının devam ettiğini kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel