1901’de planlandı 2014’te bitecek!

 Trabzon’un Vakfıkebir ile Gümüşhane’nin Kürtün ilçeleri arasındaki asırlık yol hikayesinde mutlu sona yaklaşıldı. Yüzde 90’ı tamamlanan 52 kilometrelik yol için son umut 2014.TRABZON SALNAMESİNDENTrabzon Vilayet Salnamesi, tam 112 yıldır tamamlanmayan bi

1901’de planlandı 2014’te bitecek!

 

Trabzon’un Vakfıkebir ile Gümüşhane’nin Kürtün ilçeleri arasındaki asırlık yol hikayesinde mutlu sona yaklaşıldı. Yüzde 90’ı tamamlanan 52 kilometrelik yol için son umut 2014.

TRABZON SALNAMESİNDEN

Trabzon Vilayet Salnamesi, tam 112 yıldır tamamlanmayan bir yol hikayesini gözler önüne serdi. Trabzon’u sahilden Gümüşhane’ye en kestirme mesafeden ulaştıran Vakfıkebir-Kürtün Karayolu’nun 112 yıl önce Karayolları programına alındığı ortaya çıktı. Yüzde 90’ı tamamlanan 52 kilometrelik yolun 2014 yılında ulaşıma açılması bekleniyor.

PROGRAMA ALINMIŞ AMA!

1901 tarihli salnamenin 110. sayfasında, programa alınan yollarla ilgili bilgi veriliyor. Trabzon’u Gümüşhane’ye bağlayacak olan yol 2 aşamalı yer alırken, Vakfıkebir/Akçaabat – Tonya yolu çalışmasının sürdüğü, Tonya-Kürtün yolunun bir kısmının tamamlandığı, bir kısmının ise arazinin taşlık olduğundan çalışmalara başlanılamadığı kaydediliyor.

150 KM52 KM’YE DÜŞECEK

Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, “Bu yol tamamlandığında Gümüşhane ile sahil arası 52 km.ye düşecek. Şu an bu yolu Zigana üzerinden 150 km. aşıyoruz. Daha düşük rakımlı olacağından bu bölgede kar ve buzlanma azalacak. Güzergahtaki 36 oba bu yoldan yararlanacak, orman kesimi sonrası nakliye ve yaylalara ulaşım kolaylaşacak” dedi.

NE DURUMDA?

18 km’lik Vakfıkebir-Tonya yolunda 10 milyon TL harcandı, çalışmalar bitmek üzere. 34 km’lik Tonya-Kürtün yolunun ise 22 km.si Trabzon tarafında.18 milyon TL harcanarak 18 km. tamamlandı. Gümüşhane tarafındaki 12 km. yol için de şu ana kadar 8 milyon TL harcandı, 7 km’si tamamlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel