18 Yaşından Küçüklere Bilet Satılmayacak

Gümüşhane Valiliği, 18 yaşından küçükler için şehirler arası otobüs terminalinde yolcu bileti satışı hakkında yönerge yayımladı. Valiliğin resmi internet sitesinde yayımlanan yönergede, çocukların esenliği ve korunması adına tüm tedbirlerin alınması, her

18 Yaşından Küçüklere Bilet Satılmayacak
Gümüşhane Valiliği, 18 yaşından küçükler için şehirler arası otobüs terminalinde yolcu bileti satışı hakkında yönerge yayımladı.
 
Valiliğin resmi internet sitesinde yayımlanan yönergede, çocukların esenliği ve korunması adına tüm tedbirlerin alınması, her şeyden önce insani bir vazife olmakla birlikte ulusal ve uluslar arası hukuktan kaynaklı yükümlülükler gereği olduğu belirtildi.
 
Bu kapsamla ailenin ve kurumun bilgisi dışında evden veya yurtlardan kaçan ya da kayıp olan çocuk ve gençlerin başına gelebilecek olayların engellenmesi ve çocukların izinsiz seyahatlerinin önüne geçilmesi amacıyla yörenge yayımlandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Şehirler arası otobüs terminallerinde ve bunların acentelerinde, bilet satış yerlerinde 18 yaşından küçüklere bilet satışı yapılamaz. 18 yaşından küçüklerin yalnız başlarına bilet talep etmelerinde velisi, vasisi veya kanuni temsilcisinin bilgisinin olmadığının tespit edilmesi veya durumundan şüphelenilmesi halinde derhal kolluk kuvvetlerine bilgi verilecek. Belirtilen hususlara uymayan kişilere Kabahatler Kanunu uyarınca idari yaptırım tutanağı tanzim edilerek cezai müeyyide uygulanacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel