18 kişi dönüşe geçti

Rize-Erzurum karayolu Ovit Dağı Sivrikaya mevkiinde çığ düşmesi sonucu mahsur kalan midibüsteki 18 kişinin geçen yaklaşık 40 saate rağmen hala kurtarılamamış olması bekleyen yakınlarının sabrını taşırdı.Günün ağarması ile birlikte kendi imkanları ile midi

18 kişi dönüşe geçti

Rize-Erzurum karayolu Ovit Dağı Sivrikaya mevkiinde çığ düşmesi sonucu mahsur kalan midibüsteki 18 kişinin geçen yaklaşık 40 saate rağmen hala kurtarılamamış olması bekleyen yakınlarının sabrını taşırdı.

Günün ağarması ile birlikte kendi imkanları ile midibüse ulaşmak isteyen ve yakınları için gözyaşı döken vatandaşlar yaya olarak aracın mahsur kaldığı yere yürümek istediler. Bu kişileri Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve Kaçkar Dağcılık Kulübü üyesi usta dağcılar engelleyerek sakinleştirmeyi çalıştılar. Bakırcı, "Sizin evlatlarınız da benim evlatlarımdır. Şimdi siz giderseniz siz de kaybolursunuz" diyerek aileleri ikna ederken, daha sonra mahsur kalanların yakınlarından 10 kişi bir kamyonetin
kasasına konularak yol açma çalışması yapılan yere götürüldüler.
Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder bölgeye gelerek askeri ekiplerin koordinasyonunu sağlarken, dün gece mahsur kalan midibüse ulaşan Kaçkar Dağcılık Kulübü dağcılarından sonra bir 3 kişilik dağcı grubu daha mahsur kalan midibüse ulaşarak 18 kişi için yetecek erzak, ayakkabı, çorap ve temel ihtiyaç malzemesi götürdü.

 Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe de aynı dağcılarla minibüsün bulunduğu yere giderek midibüste bulunanların sağlık durumlarını kontrol etti.

Günün ilk ışıkları ile 3 askeri helikopter bölgede havadan fizibilite çalışmasına başlarken, yardım atmak istedikleri ancak çığ riski taşıdığı için bölgeye fazla yaklaşamadıkları öğrenildi. Midibüstekilerin ya helikopterle ya da usta dağcılar nezaretinde yaya olarak kurtarılmaları planlanıyor.

Rize-Erzurum karayolu Ovit Dağı Sivrikaya mevkiinde çığ düşmesi sonucu mahsur kalan midibüsteki 18 kişi, geçen yaklaşık 40 saate rağmen kurtarılamayınca, usta dağcılar nezaretinde yaya olarak dönüşe geçti.

Midibüstekilerin ya helikopterle ya da usta dağcılar nezaretinde yaya olarak kurtarılmaları planlanıyordu

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler