155 telefonu Trabzon'da susmuyor peki neden?

 Trabzon’da 155 telefonuna gelen ihbarlarda yaralama olayındaki artış gözlerden kaçmadı.Son üç gün içerisinde 155 telefonlarına gelen ihbarlarda dikkatlerden kaçmayan detay ise genç kızın ihbarı oldu. Polis ekiplerinde yardım isteyen 1993 doğumlu genç kız

155 telefonu Trabzon'da susmuyor peki neden?

 

Trabzon’da 155 telefonuna gelen ihbarlarda yaralama olayındaki artış gözlerden kaçmadı.

Son üç gün içerisinde 155 telefonlarına gelen ihbarlarda dikkatlerden kaçmayan detay ise genç kızın ihbarı oldu. Polis ekiplerinde yardım isteyen 1993 doğumlu genç kız M.A, “ Alo babam beni dövüyor.” İhbarı yapmasının üzerine polis ekipleri M.A’nın yardımına koştu. Polise sığınan M.A, “ arkadaşlarım ile buluşmak üzere evden çıktım ve babam beni gördü yanına çağırdı bana kötü davrandığı için çok korktum ve yanına gitmedim. Eve de gitmeye korktum ve dışarıda kaldım.”dedi.

Polis ekiplerinin yapmış olduğu çalışmada baba K.A (50) öz kızının Orta Deprif nöbet hastası olduğunu söyleyerek “ kızım bu hastalıktan dolayı zaman zaman evden kaçıyor bu nedenle onu yoldan gördüm eve getirmek istedim.”söyledi.

155 telefonlarına gelen diğer ihbar ise “ Komşularım kavga ediyor yardım edin.” Çağrısına hız kesmeden koşan Trabzon polisi karşılaştığı manzara karşısında biraz şaşa kaldı. Kalkınma mahallesinde ev arkadaşı olan iki üniversiteli kız öğrenci kendi aralarında kavgaya etmekte olduklarını fark ettiler. Polis ekipleri olaya müdahale ederek tarafları ayırdığında ise kavga nedeni ortaya çıktı. Bir süredir ev arkadaşı olarak yaşayan S.B ile F.B aralarındaki problem yüzünden anlaşamayarak ayrıldılar. Daha sonra ev eşyalarını pay etmek için buluştuklarında mutfak eşyalarını pay edemeyince kavgaya tutuştuklarını ifade etiler.

155 telefonlarına son üç günde şiddet ihbarı olarak gelen çağrı sayısı 20’nin üzerine çıktı. Hemen hemen her gün darp, şiddet ve yaralama ihbarı alan Trabzon emniyeti tüm çağrılara müdahale etmekte zaman kaybetmiyor.

Uzmanlara göre Trabzon’da artış gösteren şiddet olaylarının sebebi mevsimsel geçiş. Uzmanla, “Trabzon’da son aylarda psikolojiye balı olarak şiddet olaylarında artış olduğu gözlemlenmekte bunun başı çeken nedeni mevsimsel geçiş. Havanın kararsız kalması ve bir soğuk bir güneş yapması insan psikolojisini alt üst ederken davranışlarını da değiştiriyor bu nedenle şiddete eğilimli oluna biliyor.”şeklinde ifade ettiler 

Haber: Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel