15 yıldır imam bekliyorlar

Ordu'nun Akkuş ilçesi Kuşçulu köyü Şevkili Mahallesi'nde vatandaşların imece usulüyle yaptırdığı camiye 15 yıldır imam atanmadığı bildirildi. 15 yıl önce köy sakinleri tarafından imam lojmanıyla birlikte inşa edildikten sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'na

15 yıldır imam bekliyorlar

Ordu'nun Akkuş ilçesi Kuşçulu köyü Şevkili Mahallesi'nde vatandaşların imece usulüyle yaptırdığı camiye 15 yıldır imam atanmadığı bildirildi.
 

15 yıl önce köy sakinleri tarafından imam lojmanıyla birlikte inşa edildikten sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilen ve ardından kadrolu imam talebinde bulunan Kuşçulu köyü Şevkili Mahallesi'nin bu isteği bir türlü yerine getirilemedi. 25 haneli mahallenin camisine kadrosuzluk ve personel yetersizliği sebebiyle imam atanamazken, bu süre içerisinde sadece bir kez sözleşmeli imam ataması yapıldığı, o imamın da kadrosunun gelmesiyle başka yere atandığı kaydedildi.
 

Mahalle sakinleri ise bu duruma tepki göstererek, “Cami yapılalı 15 sene oldu. İmam lojmanı da var. Şartlar müsait iken neden köyümüze imam ataması yapılmıyor? 15 yıllık özlemin sona ermesini istiyoruz” dediler.
 

Müftülüğün, kadrosuzluk sebebiyle camiye imam atayamadığı belirtildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel