15 Temmuz Şehitleri için çeşme yapıldı

Fatsa'da şehitleri anısına çeşme yaptırıldı

15 Temmuz Şehitleri için çeşme yapıldı
Ordu Fatsa'da 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin akıllarda kalması ve gelecek neslin yaşananları unutmaması için '15 Temmuz Şehitleri Çeşmesi' yaptırıldı. 

Yalıköy Mahallesi'nde uzun yıllar önce yapılan ancak kaynağı kuruduğu için su akmayan çeşmeye başka bir kaynaktan su getirilerek çalışır hale getirildi. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası "15 Temmuz Şehitleri Çeşmesi" adı verilen çeşme, kısa süre önce yeniden akmaya başladı.

Çeşmeden su içen ilçe sakinleri de 15 Temmuz şehitlerini yad ederek, dua okuyor. 

Çeşmenin yapılmasına vesile olan Yalıköy Mahalle Muhtarı Mahmut Memiş, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz ruhunu canlı tutmak için çeşmeyi yaptırdıklarını söyledi.

"Gelecek neslin neler yaşandığını kavrayabilmesi, o bilinci taşıyabilmesi ve hafızalarından hiçbir zaman çıkmaması için yaptırdığımız çeşmeye '15 Temmuz Şehitleri Çeşmesi' ismini verdik." diyen Memiş, 15 Temmuz gecesi girişilen kalkışmanın birlik ve beraberlik sayesinde bastırıldığını söyledi.

15 Temmuz gecesi yaşanan birlik ve beraberlik ruhunun çok önemli olduğunu anımsatan Memiş, "Halk ülkesine, bayrağına, seçilmiş hükümetine ve cumhurbaşkanına kısacası bizi biz yapan değerlerine sahip çıktı. Sokağa dökülerek biz gibi görünen ama asla bizden olmayan hainleri geri püskürttü. Tarihte böyle bir darbe girişimi daha yok." dedi. 

Bahçesinde çıkan suyun çeşmeye ulaşmasını sağlayan Metin Mutlu da insanlığa katkı sağladığı için mutlu olduğunu, çeşmenin mahallede yaşanan içme suyu sıkıntısını da çözdüğünü kaydetti.

Çeşmeden su içen ve şehitlerin ruhuna dua okuyan Lütfi Aydın da, çeşmeden her su içtiğinde 15 Temmuz gecesini ve Türkiye'nin geleceği için canlarını hiçe sayan şehitleri hatırladıklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel