120 saatlik yolculuğun ardından Avrupa Şampiyonu oldular

Artvin'in Hopa ilçesinden çıkan azimli karateciler, Macaristan'ın Budapeşte kentinde düzenlenen 20. Avrupa Open Kyokushin Karate Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza attı.

120 saatlik yolculuğun ardından Avrupa Şampiyonu oldular

Artvin'de Hopa Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Kulübü'nün milli sporcuları, 120 saat süren zorlu bir otobüs yolculuğunun ardından Avrupa'nın en iyileri arasında yerlerini aldılar.

Kulübün fedakar sporcuları, dar imkanlar içinde hazırlandıkları bu büyük turnuvada, Hopa'dan Budapeşte'ye kadar uzanan 120 saatlik bir yolculuğa katlandılar. Bu zorlu yolculuğun ardından gelen başarı, onların azim ve kararlılıklarının bir göstergesi oldu. Bayanlar 50 kilogram kategorisinde Zührenaz Akbıyık Avrupa Şampiyonu unvanını kazanırken, bayanlar 60 kilogramda Nisagül Büyük ve 55 kilogramda Rasim Serdar Yılmaz, Avrupa ikinciliğine ulaştılar.

Bu başarılarıyla Hopa Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri ve Hopa Anadolu İmam Hatip Lisesi Kyokushin Karate Spor Kulübü öğrencileri, memleketlerine döndüklerinde büyük bir coşkuyla karşılandı. Antrenörleri Metin Ay önderliğinde kazandıkları bu başarılar, Hopa ilçesinde spora ve genç sporculara olan ilgiyi artırdı. Bu genç sporcular, azim ve kararlılıklarıyla ilham verirken, Hopa'nın adını Avrupa karate sahnesinde gururla temsil ettiler.

120 saatlik yolculuğun ardından Avrupa Şampiyonu oldularAntrenör Metin Ay burada yaptığı açıklamada "9-10 Aralık 2023 tarihlerinde Macaristan'ın başkenti Budapeşte kentinde gerçekleştirilen 20. Avrupa Open Kyokushin Karate Şampiyonası'na ilçemizden 11 sporcu ile katılım sağladık. Bu süreçte 6 Aralık tarihinde Hopa’dan otobüs ile karayolu ile hareket toplanma merkezi olan Bursa’ya ulaşmak sureti ile yine 7'si akşamı Budapeşte’ye karayolu ile seyahat ettik. Cuma günü akşam saatlerinde ulaştığımız Budapeşte’ye gerekli rezervasyonlarımız müsabaka hazırlık ve kontrollerimiz yapıldıktan sonra gece saat 10'da yerleşeceğimiz otele ulaşabildik. O saatten sonra sabah 6'ya kadar dinlenme süresine geçtik. Kısıtlı sürede turnuvaya katılmak üzere alana intikal ettik. Cumartesi ve pazar günü yoğun bir şekilde turnuva sürecini geçirdik. Turnuva sürecinde Hopa ekibinden 1 Avrupa şampiyonu, 2 Avrupa ikincisi çıkarma başarısı elde ettik. Ülkemizi, şehrimizi ve ilçemizi iyi bir şekilde temsil etmenin gururu ile memleketimize yine karayolu ile Bursa’ya oradan da Artvin Hopa'ya kendi imkanlarımız ile intikal ettik" dedi.

120 saatlik yolculuğun ardından Avrupa Şampiyonu oldularHopa Kaymakamlığı'na da ayrıca teşekkür eden Ay "Zira 6 sporcumuzun tamamının masraflarını Hopa Kaymakamlığı karşıladı. Diğerlerinin bir kısmını da yerel sponsorlarla ve velilerimizin imkanları ile gerçekleştirdik ve bu süreci tamamladık. Taktir edersiniz ki son derece kara yolunun getirmiş olduğu zorluk ve meşakkatle dinlenme süreci veya kamp süreci olamadan geçirdiğimiz bu sürece rağmen bu derece ile dönmüş olmak bu dereceyi ve bu başarıları olması gerektiğinden daha anlamlı kıldı” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler