115 öğrenci hastanelik oldu

Giresun’un Praziz İlçesi İsmail Yücel Anadolu Teknik Ve Endüstri Lisesi Pansiyonunda kalan 115 öğrenci akşam yemeğinde yedikleri köfteden zehirlenerek hastanelik oldu.Edinilen bilgilere göre, Piraziz İsmail Yücel Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’n

115 öğrenci hastanelik oldu

Giresun’un Praziz İlçesi İsmail Yücel Anadolu Teknik Ve Endüstri Lisesi Pansiyonunda kalan 115 öğrenci akşam yemeğinde yedikleri köfteden zehirlenerek hastanelik oldu.
Edinilen bilgilere göre, Piraziz İsmail Yücel Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin pansiyonunda kalan 115 öğrenci dün akşam yemeğinde yedikleri yemeğin ardından gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Öğrenciler Piraziz Ömer Hekim Sağlık Ocağı’ndaki ilk tedavilerinin ardından UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) ambulanslarının da katılımıyla Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi acil servisine getirildi. Öğrencileri hastanede ziyaret eden Piraziz Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, zehirlenme olayı ile ilgili bilgiler verdi. Pehlivan, “Öğrencilerde mide bulantısı, kusma, halsizlik ve baş dönmesi şikayeti görülmesi üzerine tedbiren sağlık kuruluşlarımıza sevk işlemi gerçekleştirdik. Durumlar hepsinin çok iyi. Gerekli teşhis, tetkik ve tedavileri yapıldı. Ancak bu gece kontrol için hastanede tutulacaklar” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak, pansiyonda öğrencilere akşam yemeğinde okulda pişen köfte ve patates yemeği verildiğini söyledi. Albayrak, “ 280 öğrenci mevcutlu pansiyonda, benzer şikayetleri olan 115 öğrencimiz var. Muhtemelen bir gıda zehirlenmesi gibi bir olayla karşı karşıyayız. Ama biz gerekli inceleme ve soruşturmayı yapacağız” diye konuştu.
 

İl Sağlık Müdürü Cengiz Cindemir ise öğrencilerden kan örnekleri ve numuneler alındığını ve semptomatik tedavilerinin sürdüğünü söyledi.
Kaymakam Pehlivan, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak ve Sağlık Müdürü Cengiz Cindemir’le birlikte acil serviste tedavileri yapılan çocukları ziyaret ederek yetkilerden bilgiler aldılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler