10'uncu çocuğa hamile kadına ilgi

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Üçtaş köyünde, bir çocuğunu hastaneye yetiştiremediği için kaybeden yeşil kartlı Nazire Kutlu (41) isimli kadın İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından Gümüşhane’ye getirildi. İl merkezine 72 kilometre uzaklıktaki köyün

10'uncu çocuğa hamile kadına ilgi

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Üçtaş köyünde, bir çocuğunu hastaneye yetiştiremediği için kaybeden yeşil kartlı Nazire Kutlu (41) isimli kadın İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından Gümüşhane’ye getirildi.

 

İl merkezine 72 kilometre uzaklıktaki köyünden 112 Acil Sağlık Hizmetleri’ne ait bir araçla sağlık görevlileri gözetiminde Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne getirilerek kontrolden geçirilen Kutlu, muayenesinin ardından doğumuna az bir süre kaldığı için İl Sağlık Müdürlüğü misafirhanesinde ağırlandı. Onuncu çocuğuna hamile olan kadın ile eşi ikinci çocuklarını hastaneye yetiştiremedikleri için kaybettiklerini belirterek, verilen hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

 

Kadının kocası Bahtışen Kutlu, eşinin sancılanması üzerine 112 ekiplerine telefonla bilgi verdiğini, köyden kendilerini alan ekiplerin misafirhaneye ve hastaneye götürdüklerini belirterek, gerekli kontrol ve muayenelerin yapıldığını söyledi. Uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kutlu, hizmeti takdire şayan olarak değerlendirdi. Bugüne kadar 10 çocuğunun olduğunu fakat 2 çocuğunun öldüğünü belirterek, “İkinci çocuğumuz yolda ölmüştü. Araba bulamadığımız için yaya olarak hastaneye ulaşmak isterken yolda öldü” dedi.

10. çocuğuna hamile olan Nazire Kutlu ise araçsızlık nedeniyle kaybettiği çocuğunun hikayesini şöyle anlattı: “Yayladaydık, arabada yoktu. Köyde araç vardı ama gece kalkıp gelmedi. O şekilde çocuğumu kaybetmiştim.”

Yeni uygulamadan duyduğu memnuniyeti ifade eden Kutlu, “Allah devletimizden binlerce kez razı olsun. Evimi de onlar yaptı” dedi.

Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Müdür Yardımcıları Uz. Dr. Müjde İlgün, Dt. Yunus Yalçın ile Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Gürol Şen karşılarken, yapılan muayenenin ardından Kutlu, ilk gecesini eşi ile birlikte misafirhane de geçirdi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün önemli projelerinden birisinin de “Misafirhane Projesi” olduğunu belirterek, misafirhanesi olan şanslı illerden biri olduklarının altını çizdi.

 

Dr. Öztürk projeyi hayata geçirdikten sonra ikinci hamile kadını da Misafirhane'de konaklattıklarını kaydederek, “Gebeyi sağlık ekiplerimizle alıp 24 saat gözetim altında tutuyoruz. Gebemiz ikinci bebeğini hastaneye yetiştiremediği için kaybetmiştir. Amacımız ilimizde bebek ölümlerini en aza indirmektir. Şuan ülkemizde doğan her bin bebekten onaltısını kaybediyoruz. Hedefimiz bu bebekleri hayata sıkı sıkıya bağlamak ve geleceğe sağlıklı nesiller yetiştirmektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler