10 yaşında 80. ameliyatı oldu!

Rize’de 2 yaşındayken su yerine yağ sökücü içinde yemek borusu tahrip olan ve 8 yılda 80 boğaz ameliyatı geçiren 10 yaşındaki Mustafa Sancaktutan 80. ameliyatından sonra doğum günü sürprizi yaşadı.Rize’de 2 yaşındayken mutfakta açıkta unutulan yağ sökücüy

10 yaşında 80. ameliyatı oldu!

Rize’de 2 yaşındayken su yerine yağ sökücü içinde yemek borusu tahrip olan ve 8 yılda 80 boğaz ameliyatı geçiren 10 yaşındaki Mustafa Sancaktutan 80. ameliyatından sonra doğum günü sürprizi yaşadı.

Rize’de 2 yaşındayken mutfakta açıkta unutulan yağ sökücüyü su sanarak içen Mustafa Sancaktutan’ın yemek borusu yanmıştı. Yanmanın etkisi ile yemek borusu daralan Sancaktutan, 8 yıldır sadece sıvı gıdalar tüketebildi. Katı gıdaları ise midesine bağlanan bir hortum ve makine desteği ile alabildi. Mustafa 8 yılda 80 boğaz ameliyatı geçirdi. Son bir yıl içerisinde geçirdiği 4 ameliyat ile yemek borusu genişletilince son birkaç aydır katı gıdalar tüketmeye başladı.

Mustafa’nın 80. ameliyatı 10 yaşına bastığı 8 Haziran tarihine denk geldi. Geçtiğimiz gün başarılı geçen operasyonun ardından bugün odasına çekin Mustafa’ya doktorları ve hemşireleri bir doğum günü sürprizi yaptı.

Mustafa kendisi için hazırlanan doğum günü pastasının mumlarına üflerken, pastadan sadece küçük birkaç parça yiyebildi.

Ameliyatı gerçekleştiren doktor Doç. Dr. İrfan Serdar Arda, yapılan operasyonun son operasyon olmasını umut ettiklerini belirterek "Daha önce yutamamasına yönelik bir operasyon gerçekleştirmiştik. Ardından katı besinler almaya başladı. Ancak katı besinler alırken yutamama sorunu için genişletme ameliyatları yaptık. Kilo almaya, boyu uzamaya başladı. Bugün başarılı bir ameliyat daha geçirdi. Bundan sonra büyük bir ameliyat gerekmeyecek. Küçük çaplı genişletme operasyonları olabilir. Karnından beslendiğinde her türlü besini alamıyordu. Sürekli ameliyatlar nedeniyle yaşıtlarından biraz geri kaldı. Şimdi daha iyi beslenecek. Muhtemelen birkaç yıl içerisinde yaşıtlarını yakalayamasa bile bulunduğu durumdan kurtulup daha gösterişli ve yapılı bir hale gelecek" dedi.

Sancaktutan sürprizin kendisini mutlu ettiğini belirterek doktor ve hemşirelere teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel