10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü 09 Ocak 2013

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, basının, demokrasinin temel unsurlarından biri olduğunu bildirdi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü 09 Ocak 2013

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, basının, demokrasinin temel unsurlarından biri olduğunu bildirdi.

Vali Kızılcık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, hür ve tarafsız basının, çoğulcu ve özgürlükçü demokrasinin temel unsurlarından biri olduğunu belirtti.
Demokratik toplum düzeninin, diğer unsurların yanı sıra basının da katkısı ile sağlanabileceğini vurgulayan Vali Kızılcık, şöyle devam etti:
"Basının haber verme ve denetleme başta olmak üzere, görev ve sorumluluklarını eksiksiz bir şekilde yerine getirebilmesi için basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması gerekmektedir.
Basın, demokrasinin temel unsurlarından biridir. Basının herhangi bir baskıya, sınırlandırmaya ve yönlendirmeye maruz kalmadan görevini yapabilmesi, demokrasimizin kurum ve kurallarıyla, sağlıklı şekilde işlemesi bakımından da önem taşımaktadır.
Gelişen Çağa ayak uyduran Türk basını bugün, yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra sanal ortamda da memnuniyetle takip ettiğimiz bir gelişme kaydetmektedir."
Vali Kızılcık, basın çalışanlarının çalışma şartlarının iyileştirilerek, ülkenin ekonomik, sosyal ve siyasal gelişimine paralel bir seviyeye gelmesinin temel arzusu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Basın görevini yaparken, hukukun evrensel standartlarından sapmamalı. Toplum yararını gözetmek, kişi haklarına ve özel hayata saygıyı üstün tutmak, bireylerin doğru haber alma ve bilgi edinmelerini sağlamak, basının önemli sorumluluklarındandır. Basınımızın, sorumluluklarının bilinciyle hareket edeceğine ve ülkemizin en ileri standartlara ulaşmasına katkılarını sürdüreceğine inanıyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle değerli basın çalışanlarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, bu günün daha güzel yarınlara vesile olmasını diliyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler