1. Sisdağı turizm şenliği yapıldı

 Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde Sisdağı Yaylaları Kültür, Turizm, Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği (SİSDER) tarafından 1.Sisdağı Turizm Şenliği düzenlendi. Şenliğe Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Şalpazarı Kaymakam Vekili Alaattin Aktaş, Garni

1. Sisdağı turizm şenliği yapıldı

 

Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde Sisdağı Yaylaları Kültür, Turizm, Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği (SİSDER) tarafından 1.Sisdağı Turizm Şenliği düzenlendi. 

Şenliğe Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Şalpazarı Kaymakam Vekili Alaattin Aktaş, Garnizon Komutanı Selahatin Ural, Geyikli Belediye Başkanı Muzaffer Türkmen, davetliler ve vatandaşlar katılırken şenlik Geyikli İlköğretim Okulu folklor ekibinin gösterisiyle başladı.

SİSDER Başkanı Abdullah Gülay, çözüm bekleyen problemlerinin olduğunu belirterek, “Yazlık mesire ve dinlenme yerleri haline gelen yaylarda hukuki sorunlar bir yana, yerleşim üzerindeki plansızlıklar, çevre kirliliği, su kaynaklarının kullanımı ve temizliği, çevrenin korunması, otlakların durumu, kır pazarlarının alt yapı, su, çöp, tuvalet ve kanalizasyon gibi daha birçok çözüm bekleyen problem ortaya çıkmıştır. Devletin ilgili birimleri ve yetkililer sorunların çözümü yolunda çalışmalarını hızlandırmada sivil toplum örgütlerinin desteğine ihtiyaç olduğu aşikardır. Sisdağı çok özellikli olduğu için bakanlar kurulunca turizm merkezi ilan edilmiştir. Bundan sonra Sisdağı’nda sivil toplum örgütünün katkılarına daha çok ihtiyaç olacağı öngörülmektedir” dedi.

Kaymakam Vekili Alaattin Aktaş da yaptığı konuşmada, “Bugün burada toplanmanın ve bu heyecanı yaşmanın bir organizasyona, bir plana, bir programa ihtiyacı olduğu ortaya çıkıyor. Artık atadan, dededen kalma usullerle ekmek yeme devri geride kaldı. Sisdağı’nı sevenler, Sisdağı’na gelenler, Sisdağı’nı yüzlerce yıldır kullananlar Sisdağı’nın sahipleri olarak bu yaylaya, bu dağa ekonomik gözle bakmanız ve buradan ekonomik olarak fayda sağlamanız gerekir. Bunun için bir mastır plana ihtiyaç duyuyoruz” dedi.

Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu ise, “Bizim yaylalarımızda en çok karşılaştığımız problem çarpık yapılaşma ve bina yapma. Ama şükürler olsun ki, Sisdağı henüz bozulmamış, henüz çok güzel. Bizim sizlerden en büyük dileğim ve talebim bu doğal güzelliklere sahip çıkmanızdır. SİSDER bu amaçla kurulmuş, bu yöreye önemli hizmet etmek isteyen bir dernek. İnşallah bunu geleneksel hale getirir” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra sanatçılar Aytekin Gülay, Ağasarlı Gülveren ve Hayati Daştan sahne aldı. Şenlik, konserin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel