1 Aralık DÜNYA AIDS GÜNÜ

Rize Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü, AIDS'e karşı toplumun korunması, enfekte kişilere sosyal destek sağlanması yönünde halkın bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.Rize Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Ya

1 Aralık DÜNYA AIDS GÜNÜ

Rize Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü, AIDS'e karşı toplumun korunması, enfekte kişilere sosyal destek sağlanması yönünde halkın bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Rize Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Yasin Demirbaş, AIDS'e karşı toplumun korunması, enfekte kişilere sosyal destek sağlanması yönünde halkın bilinçlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
 
Demirbaş, 1 Aralık DÜNYA AIDS GÜNÜ dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, HIV virüsünün girdiği vücutta, bağışıklık sistemini etkileyip yok ettiğini belirtti.
 
AIDS'in buluşma şekilleri hakkında bilgi veren Demirbaş, şunları kaydetti:
 
"HIV virüsü korunmasız yapılan her türlü cinsel temasla bulaşabilmektedir. Kanda virüsün yoğun miktarda bulunması nedeniyle virüsü taşıyan kişilerden alınmış kan ve kan ürünleri ile hastalık bulaşabilmektedir. Gösterilen tüm çabalara rağmen AIDS'in yayılımı sürmektedir. AIDS'e karşı toplumun korunması, enfekte kişilere sosyal destek sağlanması yönünde halkın bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Buluşmanın sadece belirli yollarla olması nedeniyle koruyucu önlemler alınması ve halkın eğitimi ile AIDS'in yayılımını durdurmak ileride mümkün olabilecektir. HIV'in yayılımını önlemek ve salgından etkilenenlere destek olmak için hastalığın önemi bilinerek uygun koşullarda davranım sergilenmelidir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel