Blog Yazısı İçeriği En Az Kaç Kelime Olmalıdır?

Blog yazısı içeriği ile ilgili merak edilenler bu sayfada.

Blog Yazısı İçeriği En Az Kaç Kelime Olmalıdır?

Bir blog yazarıysanız, muhtemelen blog yazısı içeriği en az kaç kelime olmalıdır diye düşünmüşsünüzdür. Her ne kadar bu sorunun net bir cevabı olmasa da, çoğu zaman yazmayı planladığınız konuda, en iyi sıralamayı alan içeriklerin kelime sayısı size bir fikir verecektir.

Diğer yandan, Türkiye’deki çeşitli freelancer platformlarında makale yazarlarına verilen işlerin çoğunun 300-600 kelimeden oluştuğunu bilmek isteyebilirsiniz.

Kelime Sayısı Nasıl Bulunur?

Kelime sayısını hesaplarken Microsoft Word’ü kullanabilirsiniz. Word’te kelime sayısını bulmak için, durum çubuğuna bakabilirsiniz. Durum çubuğuna tıklamanız durumunda karakter sayısı ve paragraf sayısı gibi diğer verilere erişebilirsiniz.

Word’ün ücretsiz alternatifi olan LibreOffice’te kelime sayısını bulmak içinse, yine durum çubuğuna bakabilirsiniz. Benzer biçimde durum çubuğunda kelime sayısının üzerine tıklamanız durumunda karakter sayısını da görebilirsiniz.

Eğer bilgisayarınızda Word ve LibreOffice yoksa, kelime sayacı gibi bir online araçtan faydalanabilirsiniz.

SEO Uyumlu Makale Kaç Kelime Olmalı?

Okuyucular ve arama motorlarının, konuyu derinlemesine işleyen kapsamlı içerikleri sevdiği bir sır değildir. Bu tür içeriklerde, konu ile ilgili her türlü sorunun cevaplanması beklenir. HubSpot'a göre bu şekilde yazılan SEO uyumlu makaleler 2.100 ila 2.400 kelime arasında olup, ortalama bir yetişkin tarafından 7-8 dakika içerisinde okunmaktadır. Ancak, bu tür rakamlara itimat etmeden önce, rakiplerinizin analizini yapmayı unutmayın.

SEO uyumlu makale yazmak için, yazmakta olduğunuz konuda en iyi sıralamayı alan makaleleri inceleyerek, rakiplerinizin sunduğundan daha iyi bir makaleyi sunmaya çalışın. Ancak, rakiplerinizin ürettiği içerikten daha fazla kelimeye sahip olsa da, anlamsız kelimelerden oluşan bir içerik hem arama motorlarının hem de kullanıcıların ilgisini çekmeyecektir.

Özetle, yazacağınız konuda, gereksiz bilgi ile dolu olmayan, kapsamlı ama öz bir içerik, SEO uyumlu makale için en ideal içerik olacaktır. Ancak, bu tür bir içeriği 100 kelime ile oluşturmak da pek mümkün değildir.

İyi Bir Blog İçeriği Nasıl Olmalı?

· Özgün ve net olmalıdır.

· Doğru bilgi vermeli, mümkünse kaynaklarını sunmalıdır.

· Arama motorunu kandırmak için değil, insanlar için yazılmalıdır.

· Konu hakkında uzman olan bir kişi tarafından yazılmalı, yazan kişi uzman değilse mutlaka bir uzmandan yardım alınmalıdır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem