Ufuk Tan Altunkaya kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Adını Feriha Koydum dizisindeki Halil rolüyle hafızalara kazınan Ufuk Tan Altunkaya kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte hakkındaki tüm detaylar...

Ufuk Tan Altunkaya kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

UFUK TAN ALTUNKAYA KİMDİR?
Ufuk Tan Altunkaya, 15 Mayıs 1984 tarihinde Almanya'da dünyaya gelmiştir. 

İstanbul Üniversitesi Tiyatro ve Dramaturji Bölümü'nde yüksek lisansını tamamlamıştır. Berlin Freie Universitat‘te Politik Titatro üzerine doktora eğitimine devam etmektedir. Tiyatro çalışmalarına İzmirʼde başlayan Ufuk Tan Altunkaya garajistanbul, Theater Gesnerallee, Tiyatro Kordelya gibi kurumlarda oyuncu ve yönetmen olarak çalışmıştır. Çeşitli kurumlarda dersler vermiştir.  2010 yılında ekip arkadaşlarıyla beraber Mekan Artı'yı kurmuştur. 

2008ʼten beri farklı sahneleme teknikleri üzerine yoğunlaşan Ufuk Tan Altunkaya, seyirci oyuncu ilişkisine odaklanmaktadır. Altunkayaʼnın Cumartesi Anneleri üzerine hazırladığı oyun “Bizde Yok” ismli oyunu ve düşünce suçları üzerine hazırladığı “Kalem” isimli oyunu daha önceki yıllar IKSV Tiyatro Festivalinde gösterilmiştir. Oyuncu şu an Berlin’de yaşamakta ve çalışmalarına devam etmektedir.

ROL ALDIĞI DİZİLER VE FİLMLER:

Adını Feriha Koydum, Beni Böyle Sev, Fatih, Aşk Yeniden, Biz Size Döneriz, Yeni Başlayanalar İçin Hayatta Kalma Sanatı

TİYATRO OYUNLARI:

Yaşamak Mı Zor; Çince Mi?, Orgia, Mesafe, Balkon, Burada.Bugün, O'ndan Sonra, Şiddet Üçlemesi 3, 90'larda Lubunya Olmak, Kalem, Şahmeran'ın Bacakları, Anneler ve Babalar için Cinsel Bozukluklar Rehberi, Şiddet Üçlemesi 2, Ödipus, Şiddet Üçlemesi 1, Bir Harem Ağasının Hikayesi üçKİŞİ, Katletme Üzerine Bir Oyun Denemesi, Kök, Çok Hücreli Bölünen, Sesler, Hayaletler - Seni Kim Gözetliyor?, Bizde Yok 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler