Tijen Karaş Kimdir?

15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü tarafından düzenlenen darbe girişimi bildirisini TRT Haber ekranından okuyan Spiker Tijen Karaş kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte Tijen Karaş hakkındaki tüm detaylar...

Tijen Karaş Kimdir?

TİJEN KARAŞ KİMDİR?

Tijen Karaş, 28 Ocak 1975 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir.

3 kardeş olan Karaş, ailenin ortanca kızıdır. Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünden mezun olmuştur. 

Tijen Karaş Kimdir?

KARİYERİ:

TRT Haber'de 15 Temmuz askeri darbe girişimi bildirisini okuyan Karaş daha sonra bildiriyi silah zoru ile okuduğunu ifade etmiştir. Kamuoyu Yurtta Sulh Konseyi'nin varlığından ilk defa TRT ekranlarında Tijen Karaş'ın okuduğu darbe bildirisi ile haberdar olmuştur. Tijen Karaş, o günün sembol isimlerinden biri olmuştur. 

Karaş, 15 Temmuz davalarına müşteki sıfatıyla katılarak olay anını anlatmış, MİT'in bombalandığına yönelik haberler geldiğini, yayın ekibiyle bu konu hakkında konuşurken rejiden bağrışma sesleri duyduğunu belirtmiştir. 

Kendisine yöneltilen metni okurken yarbayın çaprazında silahını onda doğrultarak beklediğini açıklayan Karaş, "Tekrar tekrar okudum. Cümleler, kelimeler ağzımdan çıkmıyor. Bir müddet sonra bayılacak gibi oldum. Bir er bana meyve suyu getirdi. Ellerim ayaklarım titriyordu" şeklinde konuşmuştur. 

Tijen Karaş Kimdir?

EKRANLARA ARA VERDİ

Yaşanan bu kötü olayın ardından rahatsızlık geçirdiği ve kalbinde tümör olduğu öğrenilen Tijen Karaş, ekranlarda gözükmese de üniversitelerde düzenlenen programlarda kişisel gelişim ve 15 Temmuz Darbe girişiminde gençlere yaşadıklarını anlatarak, o anların hafızlarda yer etmesini sağlamıştır.

"ALLAH BİR DAHA YAŞATMASIN"

Darbe gecesi yaşadığı korkuyu iliklerine kadar hissettiğini söyleyen Karaş, "Ömrümün sonuna kadar unutmayacağım! Sağlığım gitti. Çok şükür ağır ceza aldılar. Beter olsunlar. Allah bir daha yaşatmasın! Şehitlerimize rahmetle” ifadelerini kullanmıştı. Yaşadığı unutulmaz olayın ardından üniversitelerde seminerlere katılan Tijen Karaş eğitim vermeyi sürdürdü.

Tijen Karaş Kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi