Şafak Sezer Kimdir?

Şafak Sezer kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte Şafak Sezer hakkındaki tüm detaylar...

Şafak Sezer Kimdir?

ŞAFAK SEZER KİMDİR?

Erol Şafak Sezer, 10 Ekim 1970 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir. Süleyman Sırrı Sezer ve Gönül Akpınar adında kardeşleri vardır.

Şafak Sezer Kimdir?

KARİYERİ:

Şafak Sezer, 1989 yılında Ankara Halk Tiyatrosunda Haldun Taner'in "Eşeğin Gölgesinde" adlı oyunla Ankara'da Oktay Kara ve Taylan Velioğlu ile ilk olarak sahneye çıkmıştır. Ankara Halk Tiyatrosunda "Devri Yalan", "Başımızda Pakbulut, Sen Bu Seçimi Unut", "Saddam'ı Kim Öptü", "Şirinler", "Edi Büdü" ve "Uzaylı Arif" adlı oyunlarla, Ankara Ekin Tiyatrosunda ise "Biz Bu İhtilali Niye Yaptık", "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" adlı oyunlarla seyirci karşısına çıkmıştır. Dario Fo'nun "Yüzsüz" adlı oyunundan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi'nin çektiği "Bir Düğün Masalı" adlı filmde rol alan sanatçının yer aldığı televizyon dizileri: "Televizyon Çocuğu" (Okan Bayülgen’in programı), "Sıdıka", "Baskül Ailesi", "Dostlar Pasajı", "Şafak Vakti" ve "Reyting Hamdi"... "Üçlü Oyun" filminden sonra sanatçı "Vizontele" için kamera karşısına geçmiştir. Daha sonra da Turkfilmi adlı yapım şirketinin ilk filmi olan Rus Gelin'de Zeki Alasya, Metin Akpınar ve Kaan Boztepe'yle birlikte rol almıştır.

Şafak Sezer’in bugünkü ününe kavuşmasında şovmen Boran Kaya’nın sunduğu “İner misin Çıkar mısın?” adlı yarışma programının rolü vardır. O dönemin en beğenilen yarışma programlarından biri olan “İner misin Çıkar mısın?”da Şafak Sezer birinci olmuştur.

HAPİS CEZASI:

Şafak Sezer 2012 yılında Alemin Kıralı dizisinin setinde "gürültü yaptığı" gerekçesiyle bir kamera asistanına fiziksel saldırıda bulunmaktan suçlu bulunmuş ve Aralık 2013'te 13 ay hapis cezası almıştır. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vermiştir.

Şafak Sezer Kimdir?

GEZİ PARKI PROTESTOLARI:

Şafak Sezer, Gezi Parkı protestolarına sosyal medyada destek vermiştir. 21 Temmuz 2013'te Barbaros Bulvarı'nı trafiğe kapatan protestocu grupta yer almıştır. Daha sonra Ak Parti İstanbul İl Başkanlığının verdiği bir iftar yemeğinde protestolara verdiği destek nedeniyle dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'dan özür dilemiştir.

ROL ALDIĞI DİZİLER VE FİLMLER:

Bir Düğün Masalı, Televizyon Çocuğu, Baskül Ailesi, Dostlar Pasajı, Komşu Komşu, Sıdıka, Şafak Vakti, Vizontele, Oyunbozan, Reyting Hamdi, Bu Film Bitmez, Zalim, Rus Gelin, Ekmek Teknesi, Hababam Sınıfı Merhaba, G.O.R.A., Hababam Sınıfı Askerde, Simbiyotik, Altın Kafes, Hababam Sınıfı Üç Buçuk, Maskeli Beşler İntikam Peşinde, Bendeniz Aysel, Ah Polis Olsam, Maskeli Beşler: Irak, Düş Yakamdan, Kutsal Damacana, Fesupanallah, Maskeli Beşler: Kıbrıs, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Kadri'nin Götürdüğü Yere Git, Aynadaki Düşman, Kolpaçino, Kutsal Damacana 2: İtmen, Hanımeli Sokağı, Türk Malı, Memlekette Demokrasi Var, Kolpaçino: Bomba, Alemin Kıralı, G.D.O. KaraKedi, Altındağlı,  Ah Polis Olsam Yeniden, Şimdi Onlar Düşünsün, Kolpaçino 3. Devre, Bir Baba Hindu, El Değmemiş Aşk, Türk Malı, Ketenpere, Gürbüz: Hadi Allah'a Emanet, Göktaşı, Yalan Dolan, Hep Yek 4        

OYNADIĞI REKLAMLAR:

Konfor, Arçelik, Chester Kayboldu, Chery Tiggo Maaşallah, Cheetos, Vodafone Fark Var!, Finans Bank En Para Reklamı    

ÖZEL HAYATI:

Şafak Sezer, Esra Sezer ile evlidir. Çiftin Sudem Sezer ve Irmak Sezer adında çocukları vardır.

Şafak Sezer Kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler