Öner Erkan Kimdir?

Uysallar dizisi oyuncularından olan Öner Erkan kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Öner Erkan Kimdir?

ÖNER ERKAN KİMDİR?

Öner Erkan, 4 Ocak 1980 tarihinde İzmir'de dünyaya gelmiştir.

KARİYERİ:

15-16 yaşlarında aldığı oyunculuk kursuyla tiyatroya ilk adımını atan Erkan, 9 Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümünden 2002 yılında mezun olmuştur. Bahçeşehir Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmıştır. Oyuncunun ilk televizyon deneyimi TRT'de sunduğu bir çocuk programı ile gerçekleşmiştir. 2002-2004 yılları arasında İstanbul Şehir Tiyatrosunda iki sezon dansçı olarak çalışmıştır. 2004 yılında ise Oyun Atölyesine girmiştir. Bornova Bornova filmindeki rolüyle Altın Portakal’da En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazanmıştır. Yalan Dünya adlı dizide Bora adlı karakteri canlandırmıştır.

ÖZEL HAYATI:

Yakışıklı oyuncu, 2010 yılında Sibel Topkaya ile hayatını birleştirmiştir. Çift, 2012 yılında yollarını ayırmıştır. Oyuncu geçmişte; Damla Colbay ile aşk yaşamıştır.

ÖDÜLLERİ:

23. Afife Tiyatro Ödülleri, 2019, Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu, Dünyada Karşılaşmış Gibi, Krek
17. Afife Tiyatro Ödülleri, 2013, Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu, Babamın Cesetleri, Krek
46. Antalya Film Festivali, 2009, En İyi Erkek Oyuncu Altın Portakal, Bornova Bornova filmindeki rolüyle

FİLMOGRAFİSİ:

Kuzenlerim, Gelin, Hırsız Var (Sinema filmi), Metro Palas, Canım Benim, Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? (Sinema filmi), Çanta (Kısa film), Organize İşler (Sinema filmi), Aşk Her Yaşta, Avrupa Yakası, Yolculuk (TV filmi), Son Osmanlı Yandım Ali (Sinema filmi), İki Aile, Made in Europe (Sinema filmi), Kağıt (Sinema filmi), Kahve Bahane, Bornova Bornova (Sinema filmi), 7 Kocalı Hürmüz (Sinema filmi), Deli Saraylı,  Üsküdar'a Giderken, Başlangıç (Kısa film),  Yalan Dünya, Mutlu Aile Defteri, İtirazım Var, Mutlu Ol Yeter, Martı, Çukur, Uysallar


    

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi