Nurgül Yeşilçay Kimdir?

Nurgül Yeşilçay kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte Nurgül Yeşilçay hakkındaki tüm detaylar...

Nurgül Yeşilçay Kimdir?

NURGÜL YEŞİLÇAY KİMDİR?

Nurgül Yeşilçay, 26 Mart 1976, tarihinde Afyonkarahisar'da dünyaya gelmiştir. Güzel oyuncu, ortaokul ve lise eğitimini İzmir'de tamamlamıştır. 2001'de Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Nurgül Yeşilçay, üniversite eğitimi sırasında rol aldığı İkinci Bahar dizisindeki "Gülsüm" karakteri ile tanınmıştır.

KARİYERİ:

2002 yılında Çağan Irmak'ın yönetmenliğini yaptığı Asmalı Konak dizisinde "Bahar Karadağ" rolüyle ününü arttırmıştır. Aynı yıl Teoman'la beraber Mumya Firarda filminde oynamıştır. 2003 yılında Abdullah Oğuz'un yönettiği Asmalı Konak dizisinin devam filmi olan Asmalı Konak-Hayat'ta Özcan Deniz'le baş rolü paylaşan Nurgül Yeşilçay, yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı Eğreti Gelin filmindeki "Kostak Emine" rolü ile 2005 12. Adana Altın Koza Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü almıştır. Aynı yıl Hande Ataizi ile Melekler Adası dizisinde rol almıştır. 

Yine 2004'te beş yönetmenin yönettiği Anlat İstanbul filminde "Saliha" karakterini canlandıran güzel oyuncu, 2005-2006 sezonunda ATV'de yayımlanan Belalı Baldız dizisinde Berna Laçin ve Kenan Işık'la baş rolü paylaşmıştır. 2006'da Cem Özer'le Sen Olmasaydın adlı tiyatro oyununda rol allmıştır. 2006 yılının Eylül ayında Fatih Akın'ın senaryosunu yazdığı, yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği Yaşamın Kıyısında isimli filmin çekimlerine başlanmıştır. "Ayten Öztürk" adlı lezbiyen Türk kızını canlandırdığı film, 2007'de 60. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışmış ve "En iyi Senaryo" ödülünü kazanmıştır. 2007'de Ezo Gelin dizisinde "Ezo Gelin"karakterine hayat vermiştir. Ortadoğu'nun en önemli film festivallerinden biri olarak kabul edilen 31. Uluslararası Kahire Film Festivali'nde Başkanlığını ünlü İngiliz yönetmen Nicolas Roeg'in yaptığı ana jüride yer almıştır.

Nurgül Yeşilçay Kimdir?

Ocak 2010'da yayınlanmaya başlayan Aşk ve Ceza isimli dizide Murat Yıldırım'la baş rolü paylaşmıştır. 2011'de dizi sona ermiştir. Aynı yıl içerisinde Show TV'de yayınlanmaya başlayan Sensiz Olmaz adlı dizinin baş rolünde yer almıştır. Ardından 2012 yılında Sultan dizisinde rol almış ve dizi 20. bölümde final yaparak ekranlara veda etmiştir. 2013 yılında ise Aşk Kırmızı filminde oynamıştır. Galip Derviş ve İşler Güçler dizilerinde konuk oyuncu olarak rol alan Yeşilçay, aynı yıl içersinde Bebek İşi dizisinde "Candan" karakterini canlandırmıştır. 2014 yılında Gece filminde oynamıştır.  Cinayet adlı dizide rol almıştır.  2015 yılında efsane dizi Paramparça dizisinde canlandırdığı "Gülseren" karakteriyle yeniden zirvenin sahibi olan Yeşilçay, 2016 yılında senaryo gereği ölerek diziden ayrılmıştır.

ÖZEL HAYATI:

Birlikte rol aldıkları dizi arkadaşı Cem Özer ile 26 Ekim 2004 tarihinde dünyaevine girmiştir. Çiftin, 22 Mayıs 2005 tarihinde oğulları Osman Nejat dünyaya gelmiştir. Şubat 2011'de Cem Özer'den boşanmıştır.

Güzel oyuncu geçmişte; Tolga Karaçelik, Özgür İnal, Mithatcan Özer gibi isimlerle aşk yaşamıştır. Ünlü oyuncu şu an Necati Kocabay'dan evlilik teklifi almış, teklife olumlu cevap vermiştir. 

Nurgül Yeşilçay Kimdir?

ROL ALDIĞI FİLMLER:

Herşey Çok Güzel Olacak, Şellale, Mumya Firarda, Asmalı Konak: Hayat, Anlat İstanbul, Eğreti Gelin, Adem'in Trenleri, Yaşamın Kıyısında, Vicdan, 7 Kocalı Hürmüz, Çınar Ağacı, Aşk Kırmızı, Şanzelize Hırsızı, Gece, Pek Yakında, Köstebekgiller: Perili Orman, İkinci Şans     
 ROL ALDIĞI TELEVİZYON DİZİLERİ:

İkinci Bahar, Asmalı Konak, Reyting Hamdi, Melekler Adası, Belalı Baldız, Ezo Gelin, Aşk ve Ceza, Sensiz Olmaz, Sultan, İşler Güçler, Galip Derviş, Bebek İşi, Cinayet, Paramparça, Muhteşem Yüzyıl Kösem, Geleceğin Starı, Gülperi    
 ROL ALDIĞI TİYATRO OYUNLARI:

Aşk Gibi, Sen Olmasaydın, Geleceğin Starı

Nurgül Yeşilçay Kimdir?

ÖDÜLLERİ:

2007'de Barış Pirhasan'ın yönetmenliğini yaptığı Adem'in Trenleri filmindeki Hacer rolüyle 13. Sadri Alışık Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştır.  Ayrıca Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği (ÇASOD) Geleneksel 15. Oyuncu Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu ödülünü, iki ayrı filmde (Yaşamın Kıyısında ve Adem’in Trenleri) birbirinden çok farklı iki rolde birden etkili olmayı ve doğal kalmayı başarması nedeniyle kazanmıştır. Bir sene sonra Nisan, 2008'de 27.si düzenlenen Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde Semih Kaplanoğlu'nun jüri başkanlığını yaptığı ulusal yarışma jürisinde yer almış ve aynı yıl 26 Mayıs 2008'de tarihinde çekimlerine başlanan Erden Kıral'ın Vicdan adlı filminde Aydanur karakteri ile 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görülmüştür.

ÖDÜLLERİ VE ADAYLIKLARI:

2001    Magazin Gazetecileri Derneği    "En iyi kadın oyuncu"    Kazandı

2002    Magazin Gazetecileri Derneği    "En iyi kadın oyuncu"    Kazandı

2005    Altın Koza Film Festivali    "En iyi kadın oyuncu"    Kazandı

2007    Sadri Alışık Ödülleri    "En iyi kadın oyuncu"    Kazandı

2007    Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği    "En iyi kadın oyuncu"    Kazandı

2008    Sinema Yazarları Derneği Ödülleri    "En iyi kadın oyuncu"    Kazandı

2008    Antalya Altın Portakal Film Festivali    "En iyi kadın oyuncu"    Kazandı

2014    Altın Bamya Ödülleri    "Kadın karakter ödülü"[3]    Kazandı

2015    20. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri    Dram dalında "Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu" (Gece)[4]    Kazandı

2017    DIAFA Uluslararası Arap Festivali Ödülleri    "En iyi kadın oyuncu"    Kazandı
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi