Melis Sezen kimdir?

47. Altın Kelebek Ödülleri'ne damga vuran isimlerden birisi olan Oyuncu Melis Sezen kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte Melis Sezen hakkında tüm detaylar...

Melis Sezen kimdir?

MELİS SEZEN KİMDİR?

Melis Sezen, 2 Ocak 1997 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Babası Arnavut, Makedonya göçmeni; anne tarafı ise Selanik, Yunanistan göçmenidir. Bir erkek kardeşi vardır.

Melis Sezen kimdir?

KARİYERİ:

Kariyerine ilk olarak Hayat Bazen Tatlıdır dizisi ile başlayan ardından Siyah İnci dizisinde oynayan Melis Sezen, ilk başrol oyunculuğunu ise Leke dizisinde üstlenmiştir.  Ardından Sevgili Geçmiş dizisinde de başrolü oynamıştır. Sezen, dizi projeleriyle birlikte sinema filmlerinde de yer almıştır. 2018 yılında gösterime giren Bizim İçin Şampiyon ilk ciddi sinema oyunculuğu olmuştur.  Aynı yıl içerisinde Tilki Yuvası ve Dünya Hali gibi filmlerde oynamıştır. 2019 yılında Mahsun Kırmızıgül'ün yönetmeliğini yaptığı Mucize 2: Aşk filminde rol almıştır. 2020 yılında TRT 1'de yayımlanan Ya İstiklal Ya Ölüm dizisinde başrol karakter olan "Nazan" karakterine hayat vermiştir. Sadakatsiz dizisinde başrol karakterlerinden biri olan "Derin" adlı karakteri canlandırmaktadır.

Lise eğitimini Selimpaşa Atatürk Anadolu Lisesinde tamamlayan Sezen, verdiği bir röportajdaannesinin oyunculuğa ilgisini fark edip kendisini Müjdat Gezen Sanat Merkezine yazdırdığını söylemiştir. 12 yaşından itibaren drama eğitimi alan Sezen, Müjdat Gezen Sanat Merkezinde de bir yıl boyunca tiyatro eğitimi almıştır. Ardından Silivri’de Ali Solmaz Tiyatrosu’nda Cümbüş-ü Hospital adlı oyunda oynamıştır. Eğitimine de devam eden Sezen, Koç Üniversitesinde Medya ve Görsel Sanatlar Bölümünden mezun olmuştur. 2016-17 yılları arasında Hayat Bazen Tatlıdır dizisiyle birlikte televizyon dünyasına adım atmıştır.

Melis Sezen kimdir?

OYNADIĞI FİLMLER:

Kovala, Mucize 2: Aşk, Dünya Hali, Bizim İçin Şampiyon, Tilki Yuvası   

ROL ALDIĞI DİZİLER:

Maske Kimsin Sen?, Fatma, Sadakatsiz, Ya İstiklal Ya Ölüm, Sevgili Geçmiş, Leke, Siyah İnci, Hayat Bazen Tatlıdır, Arkadaşlar İyidir    

OYNADIĞI REKLAM:

Turkcell   

ÖDÜLÜ:

2021    47. Altın Kelebek Ödülleri    Yıldızı Parlayanlar    Kazandı

Melis Sezen kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler