İlker Kömürcü kimdir?

Cumhuriyetin 100. Yıl Marşı’nın ilk kez seslendirmesi ile gündeme gelen İlker Kömürcü’nün kim olduğu merak konusu oldu. İlker Kömürcü kimdir? İşte detaylar...

İlker Kömürcü kimdir?

Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla hazırlanan 100. Yıl marşı Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından ilk kez seslendirildi.

Dinleyiciler tarafından yoğun ilgi ve merakla karşılanan marşı İlker Kömürcü besteledi. Peki, İlker Kömürcü kimdir? İşte İlker Kömürcü’ nün hayatını hakkında bilgiler haberimizde.

İlker Kömürcü kimdir? İLKER KÖMÜRCÜ KİMDİR?
İlker Kömürcü, müzik üzerine eselerler yazan bir yazardır. 1978 yılında Ankara’da doğmuştur. Babasının müzik öğretmeni olmasıyla şarkılarla küçük yaşta tanışmış ve lise yıllarında konservatuvar eğitimi almıştır. Üniversiteyi Gazi Üniversitesi Müzik Öğretmenliği programında, doktorasını da Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi programında tamamlamış, müzik felsefesi üzerine çalışmalar gerçekleştirerek oda orkestrasında kontrabas sanatçısı olarak görev almıştır.

2008 yılında Zonguldak’ta bulunan Karaelmas Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda göreve başlamış, müdürlük, müdür yardımcılığı ve bölüm başkanlığı gibi görevleri üstlenmiştir. Çok sayıda konserler vermiş 2020 yılında ise de doçent unvanı almıştır. Koro topluluklarında türkü düzenlemeleri yapmış, müzik eğitimi, müzik sosyolojisi, müzik felsefesi alanlarında da bilimsel olarak çalışmalar yapmıştır. Estetik ve Eleştiri Bağlamında Adorno ve Müzik adlı kitapların yazarıdır. Evli ve bir çocuk babası olan Kömürcü, 2010 yılında atanmış olduğu Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü görevine halen devam etmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi