İclal Aydın Kimdir?

İclal Aydın kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

İclal Aydın Kimdir?

İCLAL AYDIN KİMDİR?

İclal Aydın, 14 Eylül 1971 tarihinde Nevşehi'de Çerkes kökenli bir anne ile Kürt bir babadan dünyaya gelmiştir.

İclal Aydın Kimdir?

EĞİTİMİ VE KARİYERİ:

Bir yaşındayken tayin nedeniyle Ankara'ya taşınmışlardır. İlkokuldan sonra bir süre Elazığ Anadolu Lisesi'nde yatılı okuyan İclal Aydın, annesiyle babasının ayrılması üzerine yeniden Ankara'ya dönmüştür. Ortaokul ve lise yıllarını yazarak ve tiyatro çalışmaları yaparak geçirmiştir. Orta üçüncü sınıftan itibaren bir yandan okuyup bir yandan çalışmaya başlamıştır. 1989 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nü kazanmıştır. İkinci sınıfta okulu bırakıp Berlin'e yerleşmiştir. Almanya'da altı yıl profesyonel olarak tiyatroculuk yapmıştır. Çeşitli sosyal çalışmalara ve kurslara da katılmıştır.

1996 yılında tiyatroyu bırakarak Türkiye'ye dönmüştür. 1997 yılında televizyon hayatına başlamıştır. 1997 yılında Ayna grubunun Ölünce Sevemezsem Seni klibinde rol aldı. Gündüz kuşağı programlarından olan  "2'den 4'e" adında kadınlara yönelik bir program sunmuştur. Bir süre Kanal D'de, 1998-2000 yılları arasında da Radyo D, Radyo Cumhuriyet, Radyo Kent, BRT FM'de program yapmıştır. 1999'da Hayat Güzeldir programıyla BRT'ye geçmiştir. Zirvedekiler; 2000 En İyi Sabah Programı ödülünü almıştır. Hayat Güzeldir programı için yazdığı günlükleri ve metinleri bir araya getirerek ilk kitabını oluşturmuştur. Star TV'de yayınlanan İki Aile dizisinde Eda karakterine hayat vermiştir. 2013'te Kanal D'de yayımlanan Veda dizisinde Behice karakterini canlandırmıştır. 2014'te ise Arkadaşım Hoşgeldin adlı komedi programında konuk oyuncu olmuştur. Bunun ardından bir süre O Hayat Benim dizisinde rol alan İclal Aydın, şu sıralar Show TV'de "İclal Aydın'la Yeniden" adlı programın sunuculuğunu yapmaktadır.

İclal Aydın Kimdir?

ÖZEL HAYATI:

Güzel oyuncu ilk kez nikah masasına 2002 yılında Kemal Başbuğ ile oturmuştur. Çiftin bu evliliğinden Zeynep Lal Başbuğ isminde kızları dünyaya gelmiştir. İkili, 2005 yılında yollarını ayırmıştır.

İkinci kez nikah masasına 2006 yılında Tuna Kiremitçi ile oturan Aydın, 2007 yılında boşanmıştır.

2015 yılında ise Efe Kubilay ile hayatını birleştirmiştir.

İclal Aydın Kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi