İbrahim Erdemoğlu kimdir? Türkiye’nin en zengini İbrahim Erdemoğlu kaç yaşında ve nerelidir? Serveti ne kadar?

Forbes Listesine göre Türkiye’nin en zengin ismi olan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu merak konusu oldu. İbrahim Erdemoğlu kimdir? Türkiye’nin en zengini İbrahim Erdemoğlu kaç yaşında ve nerelidir? Serveti ne kadar? İşte detaylar…

İbrahim Erdemoğlu kimdir? Türkiye’nin en zengini İbrahim Erdemoğlu kaç yaşında ve nerelidir? Serveti ne kadar?

Forbes'un bu yıl 37'nci kez Milyarderler Listesini yayınladı. Bu listede bazı Türk isimlerde yer alırken listeye göre Türkiye’nin en zengin insanı Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu. İbrahim Erdemoğlu kimdir? Türkiye’nin en zengini İbrahim Erdemoğlu kaç yaşında ve nerelidir? Serveti ne kadar? Bütün ayrıntılar bu sayfada…

İbrahim Erdemoğlu kimdir? Türkiye’nin en zengini İbrahim Erdemoğlu kaç yaşında ve nerelidir? Serveti ne kadar?

Forbes'un bu yıl 37'nci kez yayımladığı Milyarderler Listesi'ne göre dünya çapındaki milyarder sayısı bir önceki yıla göre 28 azalarak 2 bin 640'a düşerken üst üste ikinci azalışını kaydetti. Ekonomik türbülansın kamu ve özel sektörü vurması nedeniyle milyarderlerin serveti de 500 milyar dolar azalarak 12,2 trilyon dolara indi.
Milyarderler Listesi'nde bu yıl Türkiye'den de 26 isim yer aldı. Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, 5,3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin ismi olurken, dünyanın 497'nci en zengin insanı oldu. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker 5 milyar dolarlık servetle ikinci sırada yer alırken, Ali Erdemoğlu 4.7 milyar dolarla en zengin üçüncü isim oldu.

Şimdi herkes Türkiye’nin en zengin insanı İbrahim Erdemoğlu’nun kim olduğunu merak ediyor. 

İbrahim Erdemoğlu kimdir? Türkiye’nin en zengini İbrahim Erdemoğlu kaç yaşında ve nerelidir? Serveti ne kadar?

İBRAHİM ERDEMOĞLU KİMDİR?

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, baba mesleği olan halı ticaretine üniversite yıllarında başladı. Üniversite eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’nde tamamladı. Hem çalışıp hem okuyan İbrahim Erdemoğlu babası Mehmet Erdemoğlu’nun ilke ve değerleri doğrultusunda iş hayatına yön verdi. Mehmet Erdemoğlu, ahilik kültüründen geliyordu ve asla yalan söylememeyi, dürüstlükten şaşmamayı, ödemelerini zamanında yapmayı, çalışanlarının ücretini alın teri kurumadan ödemeyi, kazandığını paylaşmayı ve hoşgörüyü benimsiyordu.

İbrahim Erdemoğlu 1962 yılında Adıyaman’ın Besni ilçesinde doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Gaziantep’te bitirdi. Aktif iş hayatına 1983 yılında başladı. 1998 yılında, bugün parça halı sektöründe dünya lideri olan Merinos Halı’yı kurdu. Parça halı ve iplik üretimindeki başarısının ardından 2005 yılında köklü bir duvardan duvara halı markası olan Dinarsu’yu Akkök Grup’tan devraldı. 2015 yılında polyester elyaf, filament, polyester bazlı polimerler konusunda dünyanın önde gelen üreticilerinden olan Sasa Polyester A.Ş. şirketinin hisselerinin %51’ini Sabancı Holding’den satın aldı. Zorunlu pay alım teklifi sonrası Ağustos 2015 tarihi itibariyle Erdemoğlu Holding’in Sasa Polyester A.Ş’deki hisse oranı %84,80’e ulaştı.

Evli ve üç çocuk babası olan İbrahim Erdemoğlu doğduğu, büyüdüğü, gönülden bağlı olduğu şehirler ve insanları için çeşitli kurumsal sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirdi. Kazandıklarını paylaşmayı ilke edindi. Camilerden, taziye evlerine, okullardan müzeye, polis merkezinden öğrenci yurtlarına, parklardan sağlık ocağına kadar pek çok yapıyı yurdumuz insanına hediye etti. Son olarak da Mehmet Erdemoğlu Mühendislik ve Mimarlık Fakültesini hayata geçirdi.
İbrahim Erdemoğlu, gurur duyduğu çalışanları, dünya çapındaki son teknolojiyle donattığı üretim alanları, ihracat şampiyonu olduğu firmaları ile kariyer hayatına yeni hayalleri ve hedefleri doğrultusunda devam etmektedir.

İBRAHİM ERDEMOĞLU KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

İbrahim Erdemoğlu 60 yaşında. 1962 yılında Adıyaman’ın Besni ilçesinde doğdu.

İBRAHİM ERDEMOĞLU'NUN SERVETİ NE KADAR?

 İbrahim Erdemoğlu, 5,3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin ismi olurken, dünyanın 497'nci en zengin insanı oldu. 

İBRAHİM ERDEMOĞLU NE İŞ YAPIYOR?

 İbrahim Erdemoğlu'nun yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Erdemoğlu Holding'in iştiraki SASA polyester sektöründe hizmet veriyor.  Polyester elyaf, iplik ve ilgili ürünler ve ara ürünlerin üretimi ve pazarlanması ile uğraşıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler