Haydar Dümen kimdir? Haydar Dümen neden öldü?

Haydar Dümen yaşamını yitirdi. Haydar Dümen kimdir, neden öldü, kaç yaşındaydı? İşte detaylar

Haydar Dümen kimdir? Haydar Dümen neden öldü?

Ünlü köşe yazarı, psikiyatrist ve seksoloji uzmanı Haydar Dümen hayatını kaybetti. Haydar Dümen kimdir, neden öldü? İşte detaylar

HAYDAR DÜMEN KİMDİR?

Uşak'ın İkisaray köyünde 15 Haziran 1930'da dünyaya gelen Dümen, psikiyatrist ve seksoloji uzmanıdır. Yıllarca yazdığı köşe yazılarıyla unutulmaz arasına girmiştir.

1948'de Afyon Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne girip 1955'te mezun oldu. Ardından 1958 yılında ise nöropsikiyatri uzmanı olduktan sonra 25 yıl kamuda hizmet verdi. 25 yıllık çalışma hayatı sonrasında emekli oldu.

Dümen gazetelerde köşe yazıları yazarken tıpkı Güzin Abla gibi insanlardan gelen cinsel şikayetlerle ilgili soru ve sorunlara yanıt vermiş mizah diliyle de herkesin dikkatini çekmiştir. Yıllarca geniş bir okuyucu kitlesine sahip olmuştur.Köşe yazılarının yanı sıra bir çok eseri de bulunmaktadır.

29 Mart 2010'da Cihangir’deki bürosu Hüseyin Aslan adlı silahlı saldırgan tarafından basılmış; ancak Dümen, tutukluk yapan silah ve korumaların müdahalesi sayesinde kurtulmuştur. 2013 yılında Hüseyin Aslan, İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 5 yıl hapse mahkum edildi.

HAYDAR DÜMEN NEDEN ÖLDÜ?

Haydar Dümen yakalandığı koronavirüs nedeniyle 91 yaşında hayatını kaybetti.

Haydar Dümen kimdir? Haydar Dümen neden öldü?

Haydar Dümen kimdir? Haydar Dümen neden öldü?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi