Haber61 İmtiyaz Sahibi Tanju Akıncıoğlu kimdir?

Haber61 İmtiyaz Sahibi Tanju Akıncıoğlu’nun kim olduğu merak ediliyor. Tanju Akıncıoğlu kimdir? İşte detaylar…

Haber61 İmtiyaz Sahibi Tanju Akıncıoğlu kimdir?

Türkiye’nin ilk internet haber sitelerinden biri olan Haber61’in imtiyaz sahibi Tanju Akıncıoğlu’nun kim olduğu merak ediliyor. Tanju Akıncıoğlu kimdir? Bütün ayrıntılar bu sayfada…

2006 yılında Türkiye’de ilk internet haber sitelerinden biri olarak yayın hayatına başlayan Haber61, doğu ve ilkeli habercilik anlayışıyla günümüzde en büyük bölgesel haber sitesi olma özelliğini kazanmıştır. Bunun yanısıra Haber61 TV ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)’ndan internet televizyonu lisansını alan ilk kuruluştur.

Yakalanan bu büyük başarıda en büyük emek, Haber61.net’in kurucusu ve imtiyaz sahibi Tanju Akıncıoğlu’na aittir. Tanju Akıncıoğlu’nun kim olduğu merak ediliyor.

haber61-imtiyaz-sahibi-tanju-akincioglu-kimdir.jpg

TANJU AKINCIOĞLU KİMDİR?

1961 yılında Trabzon merkezde doğdu. İlkokulu Ankara’da bitirdikten sonra diğer öğrenimini Trabzon’da tamamladı. İş hayatına genç yaşlarda başladı. İş yaşantındaki yoğunluk sebebiyle Üniversite hayatına 3.yıldan sonra devam edemedi.

Spor ve Siyaset Yöneticiliği dönemlerinin ardından 2004 yılında kendi çabasıyla önce html sonrasında php yazılımlarıyla uğraşması hobisi oldu. Boş zamanlarının tamamını bu konularda araştırma ve kendini geliştirmeyle geçirdi.

2005 yılının ortalarında kendi yaptığı yazılımı denemek için haber içeriği girmeye başladı. 2006 Yılı ortalarına kadar yazdığı scriptin hata ve eksiklerini gidermekle geçti.

Kendi amacıma ulaşmış hissederek haber girişlerini durdurduğu dönemde, önce arkadaş çevresi daha sonra tanımadığı insanlardan siteye haber girişimi neden durdurduğunun sorusuyla karşılaştı. Ulaşabildiklerine asıl amacımın yazılım öğrenmek için bu yola çıktığımı anlattı.

İnternet haberciliğine devam etmesi konusunda o kadar baskı ve istek oldu ki bu isteklere kayıtsız kalamadı. 2004 yılında evinde hobi olarak internet ve yazılım üzerine yaptığı çalışmalara artık tam mesai ayırma kararı aldı.

2006 yılının sonlarında haber61.net şahıs kuruluşu olarak yayın hayatına başladı. 2007 yılında Şirket yapısı altında serüvenine devam etti.

O dönemler dünyada internet fırtınası daha kopmamıştı. Kitle iletişimleri çok zayıftı. Bunu fark ederek daha da geliştirmek Trabzon’u dünyaya açmak için çabalamaya başladı. İşte o sıra Haber61 markasını oluşturdu. Bu marka onun değil, Tüm Trabzon’un ve gerçekleri paylaşmak isteyen herkesindi…

2019 yılında RTÜK’e İnternet Televizyon Lisans başvurusunda bulundu. 2020 yılı Nisan ayında RTÜK’ten Türkiye’nin ilk internet Televizyonu lisansını alan kurum oldu.

Tamamen profesyonel bir yapıya kavuşturmak için çaba sarf ettiği haber61.net ve haber61TV bugün Türkiye’nin en büyük haber portallarından birisi ise bu tamamen bir ekip başarısıdır.

1990 yılında Figen hanımla evlendi ve 1991 doğumlu Ural adında bir erkek evladı var.

Kaynak:Haber61 Haber Servisi

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler