Gaye Usluer Kimdir?

Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü olan Gaye Usluer kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte Gaye Usluer hakkındaki tüm detaylar...

Gaye Usluer Kimdir?

GAYE USLUER KİMDİR?

Gaye Usluer, 25 Mart 1957 tarihinde Eskişehir'de Nezaket- Seyfettin Önal çiftinin kızı olarak dünyaya gelmiştir. Türk akademisyen ve siyasetçi olan Gaye Usluer, Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcülüğü görevini de yürütmektedir.

Gaye Usluer Kimdir?

KARİYERİ:

1981 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitiren Gaye Usluer, 1987 yılında Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlığı almıştır. 1992 yılında doçent, 1998 yılında ise profesör olmuştur. 2018'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Siyaset Bilimi dalında yüksek lisans derecesi almıştır.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcılığı, Fakülte kurulu ve yönetim kurulu üyelikleri, Fakülte Etik Kurul üyeliği, ESOGÜ Vakıf Başkan yardımcılığı ve Vakıf Başkanlığı, ESOGÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı ve ESOGÜ Tıp Fakültesi Dahili Bilimler Bölüm Başkanlığı gibi idari görevlerde bulunmuştur. 2007 yılında ESOGÜ rektörlük seçimlerinde birinci çıkmış ve YÖK tarafından da liste başına konmuş olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından atanmamıştır. Çalışma alanıyla ilgili çok sayıda ulusal ve uluslararası dernek üyesidir. Eskişehir Tabip Odası'nda çeşitli görevler almıştır.

Gaye Usluer Kimdir?

SİYASİ KARİYERİ:

Gaye Usluer, 2011 Türkiye genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir milletvekili listesinde üçüncü sırada yer almış, ancak milletvekili seçilememiştir. 17 Temmuz 2012 itibarıyla CHP Parti Meclisi üyesi olmuş ve 5 dönem bu görevi yürütmüştür. 2015 yılında yapılan her iki seçimde de CHP liste başı adayı olarak milletvekili seçilmiştir.

5 Mayıs 2021 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa etmiştir. 17 Mayıs 2021 tarihinde Muharrem İnce'nin kurmuş olduğu Memleket Partisi'nde Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü olarak görev almıştır.

Gaye Usluer Kimdir?

ÖZEL HAYATI:

Gaye Usluer, 1882 yılında Mustafa Usluer ile hayatını birleştirmiştir. Çiftin Gül İpek Usluer Kula ve Ayşe Rüya Altay adında kızları vardır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi