Eski AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu kimdir? Mehmet Güllüoğlu nerelidir? Nerede büyükelçi?

Kahramanmaraş depremi sonrasında şuanda Büyükelçi olarak görev yapan eski AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu gündeme geldi. Eski AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu kimdir? Mehmet Güllüoğlu nerelidir? Nerede büyükelçi? İşte detaylar.

Eski AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu kimdir? Mehmet Güllüoğlu nerelidir? Nerede büyükelçi?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremde çalışmalar sürerken yardımlar da aralıksız devam ediyor. Adana’da çalışmalara katılan eski AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu gündeme geldi. Eski AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu kimdir? Mehmet Güllüoğlu nerelidir? Nerede büyükelçi? Bütün ayrıntılar haberimizde…

Eski AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu kimdir? Mehmet Güllüoğlu nerelidir? Nerede büyükelçi?

Türkiye merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan, 6 Şubat Pazartesi saat 04:17’de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki ilk depremle sarsıldı. Daha bu depremin şoku atlatılamadan aynı gün içinde merkez üssü Elbistan olan saat 13.24’te, 7,6 büyüklüğünde ikinci deprem meydana geldi.

İki deprem Kahramanmaraş başta olmak üzere Kilis, Diyarbakır Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Hatay ve Adana dahil 10 ilde etkili oldu ve yaklaşık 13,5 milyon insanı etkiledi. Başta Kahramanmaraş olmak üzere 10 ilde büyük yıkıma neden olan deprem sonrasında arama kurtarma ve yardım faaliyetleri devam ediyor. 

Depremden etkilenen Adana’da çalışmalara katılarak destek veren Büyükelçi, eski AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu gündeme geldi. Herkes Mehmet Güllüoğlu’nun kim olduğunu merak etmeye başladı. Bu konuda çeşitli kaynaklardan aramalar yapmaya ve bilgi edinmeye çalışıyorlar.

Eski AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu kimdir? Mehmet Güllüoğlu nerelidir? Nerede büyükelçi?

MEHMET GÜLLÜOĞPLU KİMDİR?

Mehmet Güllüoğlu, 1982 yılında Konya'da dünyaya geldi. Marmara Üniversitesi Tık Fakültesi'nden mezun olduktan sonra doktor olarak çalışmaya başladı. 

Aile Hekimliği, İnsani Sağlık Yardımları, Avrupa Birliği projeleri gibi çeşitli eğitim programlarını başarıyla tamamladı.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yardım projelerine katıldı. Mısır, Ürdün, Lübnan, Filistin, Somali, Suriye, Katar, Kenya gibi bölgelerde gönüllü doktorluk yaptı.
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Yeryüzü Doktorları Derneği'nde yöneticilik yaptı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Doktora Programı'na girdi. 2013 yılında Türk Kızılayı'nın genel müdürlüğüne getirildi.

Türk Kızılayı'nda görev aldığı süre boyunca Göç Hizmetleri Müdürlüğü gibi birçok projenin hayata geçirilmesini sağladı.

Mehmet Güllüoğlu, 2017 senesinde Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı'na getirildi. Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi olan Güllüoğlu, 2020 tarihinde Tanzanya Darüsselam Büyükelçisi olarak atandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler