Ender Balkır Kimdir?

Ender Balkır kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte Ender Balkır hakkındaki tüm detaylar...

Ender Balkır Kimdir?

ENDER BALKIR KİMDİR?

Ender Balkır, 10 Şubat 1977 tarihinde Tunceli'nde dünyaya gelmiştir.

Ender Balkır Kimdir?

KARİYERİ:

Dedesi ve babasından Harput türküleri dinleyerek büyüyen Ender Balkır,19 Mayıs Üniversitesi Matematik bölümünden mezun olduktan sonra bir süre öğretmenlik yapmıştır. Gönlü sanatçılıktan yana olan Balkır, öğretmenlikten istifa ederek profesyonel müzik hayatına adım atmıştır. İlk albümü Ezim Ezim’i 2007 yılında piyasaya süren Ender Balkır, ikinci albümü Ahir’i 2013 yılında çıkarmıştır. Sevilen sanatçı, albüm çalışmalarının yanı sıra ses getiren dizilerde de rol almıştır. Dila Hanım, Hanımın Çiftliği, Poyraz Karayel, Düriyenin Güğümleri, Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Ustura Kemal ve son olarak Çukur dizilerine sesiyle katkı yapan Balkır aynı zamanda Düğün Dernek filminde de yer almıştır.

TRT Müzik kanalında da bir dönem müzik programı sunan Ender Balkır, aynı zamanda bir çok radyo ve TV kanalına da konuk olarak katılmıştır.

ALBÜMLERİ:

Yüce Dağ Başında Yanar Bir Işık, Yola Bakın Belki Gelen Babamdır, Ruhumda Sızı, Neredesin Sen, Benim İçin Söylenenler, Belkıs Akkale Ahde Vefa, Hayal Perdesi, Harput, Beyaz Giyme, Ahir, Yola Yoldaş Olanlar, Uzun Yol Türküleri, Vol. 1 

Ender Balkır Kimdir?

POPÜLER ŞARKILARI:

Yüksek Minarede Kandiller Yanar, Yüce Dağ Başında Yanar Bir Işık, Dostum Dostum, Yara Benden / Elezber Hoyrat, Yüksek Minarede Kandiller Yanar, Kar mı Yağmış Şu Harput’un Başına, Neredesin Sen (Gülperi Dizi Şarkısı), Beyaz Giyme, Ahçik, Eleşkirt Türküsü, Ruhumda Sızı (Çukur Dizi Şarkısı), Beyaz Giyme, Aş Yedim Dilim Yandı, Al Almayı Daldan Al, Ahçik

ÖZEL HAYATI:

Ender Balkır, 2018 yılında Sema Erat ile evlenmiştir.Çiftin Can Balkır adında oğlu vardır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi