Cüneyt Özdemir Kimdir?

Gazeteci Cüneyt Özdemir kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte Cüneyt Özdemir hakkındaki tüm detaylar...

Cüneyt Özdemir Kimdir?

CÜNEYT ÖZDEMİR KİMDİR?

Cüneyt Özdemir,  8 Şubat 1970 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir.

İlk ve ortaokulu Yükseliş Koleji'nde, lise eğitimini ise Ankara Atatürk Lisesi'nde tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nden mezun olmuştur.

Cüneyt Özdemir Kimdir?

KARİYER HAYATI:

1990'dan itibaren basın yayın kuruluşlarında çalışmaya başlayan Cüneyt Özdemir, 1992'de muhabir olarak çalışmaya başladığı 32. Gün haber programında 8 yıl zarfında genel yayın yönetmenliği dahil çeşitli görevlerde bulunmuştur. 1993'te British Council bursu ile Londra'da kalmıştır.  ATV ana haber bülteni içinde "Cüneyt'in Büyüteci" başlıklı bölümü hazırlamıştır.  Bir yıl süreyle Siyaset Meydanı programının yönetmenliğini yapmıştır.

1996'dan itibaren uluslararası savaş bölgelerinden muhabirlik yapmıştır. Lübnan-İsrail sınırından, Kuzey Irak'tan ve Afganistan'dan haberler ve programlar hazırlamıştır. 1999'da CNN Türk'ü kuran kadronun içerisinde yer almıştır. 2003'te Irak işgalini muhabir olarak izlemiştir.

2000 yılından beri, bir dönem Soner Yalçın ile birlikte sunduğu "5N1K" başlıklı haber programını hazırlayıp sunmuştur. Günlük yayınlanan "5N 1K" başlıklı haber programı, Türkiye’nin bütün saygın ödüllerine sahip olmuştur. 3 kez Altın Kelebek, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından verilen Mahmut Dikerdem Ödülü, iki kez Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği ve Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından “Oradaydım” "En iyi belgesel Tv oscarı" ve "5N 1K" da "CNN Türk TV Oscar"ı ödülünü almıştır.

3 Kasım 2014 tarihinden itibaren Kanal D ana haber bülteninin sunuculuğunu ve genel yayın yönetmenliğini üstlenmiş ve 7 Ağustos 2015'te görevinden ayrılmıştır. Aynı yıl “Sezen'li Yıllar” adlı konser serisinin yönetmenliğini de yapmıştır.

Cüneyt Özdemir Kimdir?

2016 yılında 15 Temmuz darbe girişimini konu alan "Bir Millet Direniyor" ve New York izlenimlerini yazdığı "Suskunluk Dağının Zirvesinde" kitaplarını yayınlamıştır. CNN Türk kanalının New York temsilciliğini üstlenmiş ve New York'ta kalmıştır.

2017 yılında Rıza Sarraf davasını başladığı ilk günden son güne kadar mahkeme salonunda takip etmiş ve duruşmalar ardından yaptığı canlı yayınlar ve hazırladığı özel dosyalarla olayı haberleştirmiştir. Özdemir, New York’ta takip ettiği Rıza Sarraf davası ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin "en iyi TV haber programcısı" ödülünü kazanmıştır.

2018 yılında “Günebakan: Yaz güneşinde kurutulmuş kelimeler” adında deneme kitabını yayınlamıştır.

2019 yılının başında Venezuela'daki iç karışıklığı ve darbe girişimini takip etmek için Karakas'a gitmiş ve Nicolas Maduro ile bir mülâkata imza atmıştır. Özdemir bu röportajıyla Nicolas Maduro'nun darbe girişiminden sonra görüştüğü ilk muhabir olmuştur.

ÖZEL HAYATI:

Cüneyt Özdemir, geçmişte Ayşe Bali ile evlenmiş ve boşanmıştır.

Özdemir, 2011 yılında usta oyuncu Gülşen Bubikoğlu'nun kızı Zeynep İnanoğlu ile dünyaevine girmiştir. Çiftin, evliliklerinden Ali Mavi Özdemir adında bir çocuğu vardır. Özdemir ailesi, İstanbul'da ve New York'ta yaşamaktadır.

Cüneyt Özdemir Kimdir?

BELGESELLERİ:

Kız Kulesi Efsanesi, Meşin Yuvarlağın Türkiye Serüveni, Festival, Araba Sevdası, Herkesin Babasının Anlatacak Bir Hikâyesi Var, Paranın Serüveni, Suya Vurulan Altın Kelepçe

DİZİLERİ:

Sağır Oda (yapımcı), Kurtlar Vadisi (Konuk Oyuncu 60.bölüm)

TELEVİZYON PROGRAMLARI:

32. Gün, 5N1K, Siyaset Meydanı, Soruyorum, Fark Yaratanlar, Sıra Dışı Bir Gün

Cüneyt Özdemir Kimdir?

KİTAPLARI:

Komutan’ın Şüpheli Ölümü, ‘Eşref Bitlis Olayı’ - İletişim yayınları

Ruh Hali - Parantez yayınları (Denemeler)

Reytingsiz Sohbetler

Kız Kulesi Efsanesi

Düşsesi (Denemeler)

Onlarlaydım Ama Onlardan Değildim (Irak işgali)

Flu (Denemeler)

Cehennem Kafesi (Guantanamo)

Ah Benim Yarım Aklım (Şiir)

Önemli İşler Dairesi

Eğlencesini Yitiren Ülke

Suskunluk Dağının Zirvesinde

Bir Millet Direniyor: 15 Temmuz Tanıklıkları

Günebakan: Yaz Güneşinde Kurutulmuş Kelimeler

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi