Billur Kalkavan Kimdir?

Billur Kalkavan kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Billur Kalkavan Kimdir?

BİLLUR KALKAVAN KİMDİR?

Billur Kalkavan, 2 Kasım 1962 tarihinde Nuyan - Nazım Kalkavan çiftinin kızı olarak İstanbul'da dünyaya gelmiştir.

Liseyi Amerika'da tamamlayan Billur Kalkavan, UCLA Üniversitesi'nde Psikoloji dersleri almıştır. Sinemadaki ilk rolünde, 1969 tarihli "Ayrı Dünyalar adlı" filmde, Erol Taş'ın canlandırdığı kötü adam tarafından fidye için kaçırılan bir çocuğu canlandırmıştır. 1980'li yıllardan itibaren tiyatroya ağırlık vermiştir. 2011 senesinde ise Turkcell reklamında oynamıştır. 2011 yılında HTV kanalında 00:00-01:00 arası cinsel hayat ile ilgili bir program yapmıştır. Hafta içi her gün yayınlanan programa bir uzman katılmakta ve sorulara cevap alınmaktadır. 2012 de ise TV8’de Kenya'da yapılan Trophy Türk adlı yarışma programında yarışmacı olarak yer almıştır.

FİLMOGRAFİSİ:

Ayrı Dünyalar, Sultan, Aşık Oldum, Mavi Sürgün, Sonradan Görmeler, Gece Otostopçusu, Tatlı Kaçıklar, Şahin, Böyle mi Olacaktı, Eyvah Babam, Eyvah Kızım Büyüdü, Ölüm Peşimizde, Azad, Reyting Hamdi, Patron Kim?, Metro Palas, Ihlamurlar Altında, Bir Avuç Huzur, Kraliçe Fabrikada, Mezuniyet, Servet Avcısı, Acayip Hikâyeler       

ÖZEL HAYATI:

Kalkavan uzun bir süredir kendisinden yaşça küçük olan Buğra Bahadırlı ile birliktedir.

Güzel oyuncu geçmişte, Kenan Doğulu ile birlikte aşk yaşamıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi