Beyazıt Öztürk Kimdir?

Beyazıt Öztürk kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte Beyazıt Öztürk hakkındaki tüm detaylar...

Beyazıt Öztürk Kimdir?

BEYAZIT ÖZTÜRK KİMDİR?

Beyazıt Öztürk, 12 Mart 1969 tarihinde Bolu'da dünyaya gelmiştir. Babası Gürcü asıllı Artvinlidir. Annesi ise Bulgaristan göçmenidir.

Beyazıt Öztürk Kimdir?

KARİYERİ:

Babasının polis olması nedeniyle, ilk ve orta öğrenimini Anadolu'nun farklı illerinde tamamlayan Beyazıt Öztürk, Gemlik Lisesi mezundur. O zamanlar iki aşamalı olarak yapılan üniversite giriş sınavının ilk aşamasını geçip ikincisini kazanamayınca, resim yeteneğini değerlendirebileceği düşüncesiyle güzel sanatlara yönelmiştir. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin Seramik-Heykel Bölümünü kazanmıştır. Aynı zamanda lisanslı basketbolcu olan Öztürk, üniversite eğitimini sürdürürken bir yandan da radyo programcılığıyla ilgilenmeye başlamıştır. Özel televizyon kanallarının ve radyoların sayısının hızla arttığı bir dönemde, ev arkadaşıyla birlikte Eskişehir radyolarında çalışmaya başlamıştır. Ancak "r" harfini telaffuz edememesi nedeniyle, sunuculuk isteği reddedilmiştir. Yine de kuralları aşarak sesini dinleyicilere ulaştıran Öztürk, farklı ve esprili tarzıyla beğeni toplamıştır. Sonrasında ev arkadaşının kurduğu "Genç Radyo"da program sunmaya devam etmiş ve arkadaşlarıyla birlikte, siyasi içerikli bir mizah dergisi olan "Gına"yı çıkarmaya başlamıştır. "Beyaz" takma adını ilk defa bu dergi için çizdiği karikatürlerin altında kullanmıştır. Eskişehir'de geçirdiği bu dönemde, iki heykel, iki seramik, bir karikatür sergisi açan Öztürk, son olarak da bir karma seramik sergisine katılmıştır.

Ömer Karacan'ın kurduğu Radyo Klas'tan gelen teklif üzerine, amatör radyocunun yolu İstanbul'a düşmüştür. "Gece Tavuğu" adlı programla profesyonel yayıncılığa başlamış ve geniş bir dinleyici kitlesi oluşturmuştur. Yine Karacan tarafından, 1995 yılında kurulan Number One TV'ye geçen Öztürk'ün yıldızı burada parlamıştır. Webcam aracılığıyla stüdyodan, "Beyaz" adıyla canlı yayın yapmaya başlamıştır. Programında yüzü görünmeden, karanlık bir silüet olarak izleyiciye seslendi ve büyük ilgi görmüştür. 1990'lı yılların ortalarında, kariyerinde radyoculukla başlayan bu süreç, televizyon programları ve stand-up gösterileriyle devam etmiştir.

Number One TV'de geçirdiği uzunca bir zamandan sonra, başka bir televizyon programı için Kanal 6'ya geçmiş ancak Öztürk'ün adının ülke çapında bilinir hâle gelmesinin nedeni olan ve de 22 sene (1996-2018) sürdürdüğü "Beyaz Show"dur. Bir talk-show niteliğinde olan programın ilk konukları, Hande Ataizi ve Okan Bayülgen'dir. Beyaz Show, komedi ve eğlence unsurlarını da içermesiyle Türk halkı tarafından büyük beğeniyle karşılanmıştır. İlk olarak 1996 yılında Kanal D'de yayınlandıktan sonra 2000-2001 sezonunda Star TV'de ekranlara gelen program, 2001 yılının sonbaharında eski kanalına dönmüştür.

Beyazıt Öztürk Kimdir?

Öztürk, birçok televizyon kanalında farklı türlerde programlar da sunmuştur. TRT 1'de 5+1 Şans Topu programının yanı sıra bir dönem Kanal D'de Aileler Yarışıyor adlı yarışma programını ve güncel konular üzerine sohbet türünde NTV'de 2006 yılında Kadir Çöpdemir'le Biri Bana Anlatsın ile CNN Türk'te Meral Okay ile birlikte Nası Yani? adlı programları sunmuştur. Bu arada ilk göz ağrısı olan radyoculuktan vazgeçmeyerek, Best FM ve Radyo D'de çeşitli programlar yapmaya devam etmiştir.  2009 yılında Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasının jüri üyesi Hülya Avşar'ın ayağını kırmasının ardından yakın dostu Acun Ilıcalı'nın özel isteği üzerine sadece bir bölümde jüri üyesi olarak yer almıştır.

1997 yılında, yapımcılığını Atıf Yılmaz'ın üstlendiği, Haluk Bilginer ve Türkân Şoray'ın başrollerini paylaştığı Nihavend Mucize adlı filmde oynayarak, sinema sektöründe de yer almaya başlamıştır. 2005 yılında, O Şimdi Mahkum adlı filmdeki rolünün ardından, yine aynı yıl, Haluk Bilginer'le birlikte başrollerini oynadığı Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? filminde oyunculuk yeteneğini tam olarak sergileme fırsatı bulmuştur. Bu filmdeki performansıyla, Sadri Alışık adına düzenlenen sinema ödüllerinde, "En İyi Erkek Oyuncu" dalında ödüle layık görülmüştür. Kanal D'de 2002'de yayınlanan Biz Size Aşık Olduk adlı dizide Cem rolüyle ve 2004'te yayınlanan Karım ve Annem dizisinde Levent rolüyle ekranlarda karşımıza çıkmıştır. 2005 yılında Candan Erçetin ile beraber Yıldızların Altında müzikal tiyatrosunda başrolde yer almıştır.

Televizyon çalışmalarının yanı sıra 1999 yılında Beyaz Türküler adlı bir de türkü albümü çıkarmıştır. Birçok reklam ve müzik klibinde oynamasının yanında, Aktüel dergisinde, "Kardan Adam" adını verdiği köşe yazıları yazmıştır.

Üniversite yıllarında heves ettiği radyo programı sunuculuğundan, modern kültürün yeni eğlence stillerinden biri hâline gelen stand-up'çılığa ve oradan televizyon ekranlarına sıçrayan ilginç bir kariyere sahip olan Öztürk; ironik bir biçimde "r" harfini telaffuz edememesine rağmen program sunuculuğu yapmış ve beklenilenin aksine oldukça büyük ilgi görmüştür. Eğlence ve komedi unsurlarına ağırlıklı olarak yer verdiği Talk-Show'unu yıllardır sürdürmekte ve popüler kültürün bir parçası olmasına rağmen, değişmeyen çizgisiyle Türk halkından büyük beğeni toplamaktadır. Sahne ve televizyon yaşamının başlangıcından beri adının kısaltılmış hâli "Beyaz"ı kullanmaktadır. Ayrıca Okan Üniversitesi Danışma Kurulu üyesidir.

Beyazıt Öztürk Kimdir?

YARIŞMA PROGRAMLARI:

Aileler Yarışıyor, Ucunda 1 Milyon Var, Yetenek Sizsiniz Türkiye, Yok Böyle Dans, O Ses Türkiye 

PROGRAMLARI:

Beyaz Show, Biri Bana Anlatsın, Nası Yani?, Gel Konuşalım    

ROL ALDIĞI FİLMLER:

Nihavend Mucize, Dansöz, Sır Çocukları, O Şimdi Mahkum, Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?, Eyyvah Eyvah 2    

Beyazıt Öztürk Kimdir?

ROL ALDIĞI DİZİLER:

 Biz Size Aşık Olduk, Karım ve Annem, Kurtlar Vadisi Pusu, 1 Erkek 1 Kadın 2 Çocuk, Yalan Dünya, Jet Sosyete    

OYNADIĞI OYUN:

Yıldızların Altında    

ALBÜMÜ:

Beyaz Türküler

ÖDÜL ALDIĞI KURUMLAR:

Ankara Atatürk Lisesi 2011, Boğaziçi Üniversitesi '98, Beykent Üniversitesi 2009, İstanbul Üniversitesi '98, Ankara Üniversitesi '98, Altın Kelebek '98, Castrol '98, Eskişehir Odunpazarı Lions Kulübü Zirvedekiler '99, Marmara Üniversitesi '99, Nokta Dergisi '99, Ankara Polis Akademisi (Yılın "En"leri Ödülleri), İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Bilişim Kulübü, Pertevniyal Lisesi, Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği, 2. OMÜ Medya Ödülleri - En İyi Showman '12, Uludağ Üniversitesi 8.Medya Ödülleri-En İyi Talk Show programcısı

Beyazıt Öztürk Kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler