Berksan Kimdir?

Şarkıcı Berksan kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte Berksan hakkındaki tüm detaylar...

Berksan Kimdir?

BERKSAN KİMDİR?

Berksan Özer, 30 Mayıs 1979 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir.

Berksan Kimdir?

KARİYERİ:

Berksan, müziğe ilkokul üçüncü sınıfta başlamıştır. Babasının Berksan'ın müziğe olan ilgisini keşfetmesiyle Ankara Radyo Evi'nin açtığı bir sınavla Türk Sanat Müziği Çocuk Korosu'na girmiştir. Özgen Gürbüz yönetiminde beş yıl çocuk korosunda çalışmalarını sürdürmüştür. Sonrasında Tuncay Yalın'dan şan dersleri almaya devam etmiştir. Solo olarak ilk sahne deneyimini Ankara'da Cabere adlı kulüpte göstermiştir. Birkaç yıl sonra aynı kulüpte istek üzerine yeniden sahneye çıkmıştır. Bu sırada İstanbul'a yerleşmeye kararı almıştır. Solo olarak çıktığı o kulüpte Fatoş Çinkitaş'la tanışmıştır. Bundan iki hafta sonra Metin İlhan'la tanışmıştır. Albümde bulunan şarkıları hazırladığı süre içerisinde İstanbul'da büyük bir kulüpte vokal olarak çalışmıştır. 2003 yılı Eylül ayında şarkıcının ilk albümü olan Çilek piyasaya çıkmıştır. 2 klip çekilen "Çilek" albümünün müzik kanallarında ve radyolarda en çok istek alan şarkıları "Çilek" ve "Unutamam" olmuştur.

Berksan'ın ikinci stüdyo albümü Kalbime Dönüyorum 12 Mayıs 2005'te müzikseverlerle buluşmuştur.  Albümde "Tıpış Tıpış", "Delirdin Mi? Şaşırdın Mı?", "Aşka Mahkum" adlı şarkılara klipler çekimiştir. Kalbime Dönüyorum, albüm ve şarkılarıyla ödüller kazanma alışkanlığı kazanmaya başlamıştır. Albümün çıkış parçası "Tıpış Tıpış", 2005 yılında POPSAV tarafından yılın şarkısı ödülünü almıştır.

Berksan ilk single'ı "Öpüşelim Mi?" ile 10 Mayıs 2006'da müzik piyasasına ağırlığını koymuştur. Üçüncü albümü Bay Bay, 19 Haziran 2007 tarihinde yayımlanmıştır. İki yıl sonra 9 Şubat 2009 günü Zaaf adlı albümünü çıkartmıştır. Albümdeki 6 şarkı ve 4 remiks versiyonunda sözleri Berksan'a aittir. Albümün aranjörlüğünü Alper Erinç üstlenmiştir. Albümün ilk klibi "Zaaf"a çekilmiştir. Sony Music etiketiyle "Ben", "Yok Öyle Dünyam", "Sakin" ve "Yeni Biri" şarkılarını çıkarmıştır.

Berksan Kimdir?

ALBÜMLERİ:

Çilek, Kalbime Dönüyorum, Bay Bay, Zaaf, Su, 6 

DERLEME ALBÜMLERİ:

Aşka, Gözyaşındayım

REMİX ALBÜMÜ:

Beni Seviyor 

EP'LERİ:

Oh Oh, Haberi Var mı? 

Berksan Kimdir?

TEKLİLERİ:

Öpüşelim mi?, Onlar Bilmez, İyi Ki Doğdun İyi Ki Varsın, Ben, Yok Öyle Dünyam, Sakin, Yeni Biri, Darmaduman, Platonik

FİLMOGRAFİSİ:

Çılgın Dersane Kampta (2007), Üç Tatlı Cadı (2008), Servet Avcısı (2008)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler